Kijkbuiskansen: martelen in Gitmo, Rambo en namaak The Office

25-03-2011 18:00

The Road tot Guantánamo, 23:00 uur, Nederland 2 – Iedereen die na het zien van deze docu nog achter het openhouden van Guantanamo Bay staat, mag bij zichzelf ten rade gaan waar het mis is gegaan. Uit deze film blijkt: dat de VS inderdaad martelen, dat onschuldigen daarvan het slachtoffer worden, dat gerechtigheid nergens te vinden is ook al is Gitmo een onderdeel van de democratische rechtstaat der Verenigde Staten van Amerika en dat terrorisme eerder wordt aangewakkerd dan bestreden door het martelen en onmenselijk behandelen van onschuldigen die de pech hebben moslim te zijn en op het verkeerde moment op de verkeerde plek te zijn. Schokkend, tragisch, ontluisterend.

First Blood, 20:30 uur, RTL 7 – Rambo zoals we Rambo kennen. Als uitgekotste Vietnamveteraan komt hij als zwervende dakloze aan in Nowhere, Endsville. De plaatselijke sheriff aldaar heeft het niet zo op zwervers die baby’s hebben vermoord in Vietnam en gaat Rambo treiteren. Dat moet je dus nooit doen, John Rambo treiteren.

Patch Adams, 20:30 uur, RTL 8 – Stel je bent kind, zeer ernstig ziek en plots staat er een cliniclown aan je bed. De horror. Maar stel, je bent kind, zeer ernstig ziek en je behandelend arts is van zichzelf al een clown. Hoe erg kan je leven dan nog worden? Patch Adams was zo’n clown en laat zien hoe hij het leven van zieke kindertjes nog zieker maakt.

Online: namaak The Office

Televisie is een treurige business. Ieder pareltje wordt bestraft met spin offs of rip offs die nooit maar dan ook nooit in de buurt komen van het pareltje. Omdat The Office zo’n succes was, hebben de producenten een soort tweede The Office gemaakt, maar dan niet met een bedrijfskantoor. Overheidsbureaucratie staat centraal in Parks and Recreation en dat is gewoon niet zo grappig als The Office. De show trekt desondanks voldoende kijkers om inmiddels al een derde seizoen te hebben. S01E01 of alles.

Vers: Jersey Shore (S03E13), The Office US (S07E12), 30 Rock (S05E18).

The Big Bang Theory, Bones en The Vampire Diaries zijn allemaal on break.

Een wat serieuze The Daily Show staat in het teken van objectiviteit en belangenverstrengeling van de Amerikaanse nieuwsmedia. Het interview met Fox anchor Bret Baier is bijzonder de moeite waard. The Colbert Report is niet echt grappig en gaat vooral over de wereldvoedselcrisis. * gaap *