Kijkbuiskansen: naar de hoeren met de EO, einde der tijden

29-03-2011 18:00

Uitgesproken EO, 20:30 uur, Ned 2 – Hahahahihihihohoho die gristengekkies toch. Geef ze een tsunami en een aardbeving en de eindtijd is weer aangebroken. Net als in die honderd miljoen miljard gevallen hiervoor is het nu écht het einde der tijden. De EO pakt maar weer eens flink uit met psychiatrisch patiënten en doet alsof deze mensen een serieus verhaal te vertellen hebben. Ach, het is weer eens wat anders dan een ark nabouwen…

Jong, 21:15 uur, Nederland 3 – Nog meer EO, maar nu met betaalde seks. Ene Amber (18) werkt als hoer in een dure seksclub te Amsterdam. Met rooie oortjes volgt de EO deze ondernemer en ziet dingen die ze nog nooit hebben gezien. Jeetje!

Voetbal: Nederland – Hongarije, 19:55 uur, SBS 6 – Zoveelste kwalificatiewedstrijd voor het E.K. voetbal. In de spits staan in ieder geval Jan Joost van Gangelen en Hans Kraay junior dus onze jongens kunnen niet verliezen.

Online: Mildred Pierce als miniserie

Zondag was op HBO de eerste aflevering van Mildred Pierce te zien, een vijfdelige miniserie gebaseerd op het boek uit 1941. HBO heeft alles uit de kast getrokken om dit pareltje parelachtig te houden. De hoofdrollen worden gespeeld door A-acteurs als Kate Winslet, Guy Pearce en Evan Rachel Wood, de regie is in handen van Todd Haynes en de muziek is van Carter Burwell (die vrijwel alle Coen-broertjesfilms deed). Kritieken zijn lovend: episch, meesterwerk, meeslepend. De eerste aflevering check je hier.

Vers: Being Human (S01E10).

Onze maandag-uitgezonden-op-dinsdag-kijken-series Chuck, How I Met Your Mother , The Chicago Code, House, 90210 en Gossip Girl zijn allemaal on break. De laatste twee zijn pas 18 april terug, de rest 11 april.

In The Daily Show de niet ophoudende strijd tussen parasiterende leraren en uitgebuite kapitalisten job creators. Gast Mansour O. El-Kikhia is een Libische politicoloog die sinds 1980 in de VS woont. Hij bedankt Obama voor de bommen.

Colbert laat je lachen om New Hampshire. Net zoals de meeste andere staten is New Hampshire blut. Ze bedachten het briljante plan om de accijns op sigaretten met 10 cent te verminderen in de hoop dat meer mensen gaan roken en de algehele accijnsopbrengst zal stijgen. Michael Moore is te gast en slaat radicaal linkse taal uit, zoals dat de bieb voor iedereen is en dat zonder vakbonden twaalfjarigen in fabrieken zouden moeten werken.