Modemeisjes (2): Anne en Marijn

06-04-2011 14:00

 
Kunstbende is een jaarlijkse wedstrijd voor creatieve jongeren, bedoeld om jong talent vast een head start te geven. De jongeren gaan de competitie aan in verschillende categorieën: eerst op provinciaal niveau, daarna in een landelijke finale. Evi Mattijssen ging naar de voorronde in Den Bosch waar, naast hoopvolle muzikanten, acteurs en kunstenaars, ook de nodige aspirant-couturiers waren verzameld. Vorige keer portreteerde ze Jeanine, in deze aflevering voelt ze aspirant-modeduo Anne en Marijn aan de tand.


Modemeisjes Marijn van der Eyden (14) en Anne Kamps (18) wonen al dertien jaar bij elkaar in de straat. Marijn zit op het VWO en Anne volgt de opleiding Fashion & Design op het Koning Willem II College.
“Samen zitten wij op naailes. Vorig jaar deden we apart mee aan de Kustbende, maar dit jaar besloten we onze krachten te bundelen.”


“Voor onze collectie hebben wij het thema illusie vertaalt naar het overgangsproces van een rups naar een vlinder. We hebben in onze outfits daarom voor natuurlijke kleuren gekozen. Elke outfit heeft een
basic look maar er zit ook een vlinder in verborgen. Halverwege de show ontpoppen de looks zichzelf en komt de schoonheid van de vlinder tevoorschijn.”