Rondje van Pavlov’s Blogback

17-04-2011 21:00

Pavlov geeft elke week een overzicht van de 6 meest opmerkelijke blogposts, interviews, muziek of filmpjes van de afgelopen week.

1. Curling is voor macho’s
Curling een sneue sport? Dacht ‘t niet, bitches! Jeu de boulen op ijs is voor mannen die spinazie eten zonder het eerst uit het blik te halen. Macho’s die geen gewichten heffen, maar zich s ochtends uitrekken met twee aambeelden in hun hand. Kale kerels die zich in hun blote buik op topsnelheid over het ijs laten smijten. Als we deze stoere commercial mogen geloven tenminste. Probeer de bezempjes voor de vorm even te negeren… (MC)

2. Vreselijke Twitterbio
Hallo Wereld! Ik: mensenmens, vlindersprankje, levensgenieter, zekerweter, geniet van mijn uniek gezinnetje. Check mijn website: vreselijketwitterbio.tumblr.com (HK)

3. Huwelijkspizza
Met nog twaalf dagen te gaan tot kroonprins William en Kate Middleton in het huwelijksbootje stappen, is de gekte rondom de happening ruimschoots losgebarsten. Zo is pizzaketen Papa John’s begonnen met de verkoop van een koninklijk portret in pizzavorm, gemaakt van salami, paprika, ui, champignons en olijven, Buon Appetito! en voorspelt de website Funny or Die! alvast de eerste scheurtjes in het sprookjeshuwelijk. Telecomprovider T-mobile tenslotte gaf alvast een generale repetitie. (EdJ)

4. Van aap tot zeeleeuw
Het blijft lullig. Mannen in boswachterspakken die tsjirpend door de modder kruipen om een witkopstaartmees te spotten. Weken hebben ze thuis een cassettebandje gedraaid om de lokroep perfect te imiteren. Voor het copycatten van beesten heeft de dame in onderstaand filmpje nooit hoeven studeren. En nee, ze is ook niet opgevoed door wolven. Dit talent is all natural, baby. Wat moet deze chick vroeger geheerst hebben bij het dierengeluidenspel. En, niet onbelangrijk, het is ook geen straf om in het donker tegen haar aan te botsen. Roekoe! (MC)

5. The Douche
‘Hunting is still its main priority. This type of human does not hunt for food, their consistently trying to find their own self-esteem. Thus the Douche prepares for its night, prepares for the hunt.’ Met een stem die de vergelijking met Attenborough waardig is, vat de voiceover van de parodie BBC Human Planet op pijnlijke wijze samen wat de mens in wezen is: een op instincten functionerend dier, naarstig op zoek naar eigenwaarde. Kijk hoe de gladjakker in een poging om indruk te maken op het vrouwtje zijn haren in de gel gooit, zijn prooi benevelt met alcohol en de vernedering van een afwijzing compenseert met beestachtig geweld:

6. Komt het nog goed met Gabrielle Giffords?
Hoe gaat het met Gabrielle Giffords? Het Amerikaanse Congreslid dat begin jaar door het hoofd werdgeschoten? Volgens de schaarse berichtgeving maakt ze het goed. Voor haar herverkiezingscampagne in 2012 heeft zij alweer ruim 125.000 dollar ingezameld en naar verluidt zal ze de lancering van de NASA-shuttle Endeavour op 29 april bijwonen. Haar man, astronaut Mark Kelly, voert het bevel over deze ruimtevlucht. Het lijkt dus voorspoedig te gaan met Giffords, maar uit een uitgebreide reportage in Newsweek blijkt dat de werkelijke situatie minder rooskleurig is. Zal Giffords in 2012 weer zoals vroeger het politieke ambt kunnen bekleden? “If somebody has a severe brain injury, are they ever going to be like they were before? The answer is no. They are never going to be the exact same person.” (HK)