Winkelopening: Melangetrois

19-04-2011 14:00


Fieke Vermeer en Lieselotte Noordover zijn beiden afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Nadat ze samen lesgaven in Ghana kwamen ze tot de conclusie dat de samenwerking wel heel goed beviel en hebben ze hun eigen modelabel ‘Melangetrois’ opgericht.



De collecties zijn herkenbaar aan hun eenvoud met oog voor detail. Handwerk, breisels en oneffenheden maken de kledingstukken bijzonder: zo gebruiken ze bijvoorbeeld goudkleurige kettinkjes om de halslijnen mee af te zetten en zit er gouddraad verwerkt in de spaghettibandjes. Daarnaast bestaan veel kledingstukken uit een stuk.


Nadat ‘Melangetrois’ vorig jaar voor The Red Rail Project (een project om bloeddonatie onder de aandacht te brengen) deelnaam aan de Amsterdam Fashion Week, staan ze dit jaar voor een nieuwe uitdaging: 14 april opende het modetweetal namelijk een boetiek/atelier in het Amsterdamse winkelcentrum Magna Plaza.


De grote ruimte op de eerste verdieping heeft een rauwe uitstraling en is ruimtelijk en minimalistisch ingedeeld, waardoor de kleding goed tot zijn recht komt. Naast items die direct kunnen aangeschaft, worden de meer exclusieve en unieke showstukken op aanvraag op maat gemaakt. En mocht een maat toch niet helemaal goed zitten, geen probleem; naast de winkel is het ook meteen een atelier. Dus een kledingstuk kan ter plekke worden aangepast aan jouw maat!


De dames van ‘Melangetrois’ weten een relaxte persoonlijke sfeer neer te zetten in een stijlvolle ruimte met mooie originele kleding. Keep up the good work!