Kijkbuiskansen: oorlog, kernrampen, maffia, Kate Middleton naakt

21-04-2011 18:00

Defiance, 20:30 uur, RTL 7 – Jaja mensen, 4 en 5 mei zijn weer in aantocht dus u mag zich weer verheugen op een tsunami aan films over de Tweede Wereldoorlog. Defiance is gelukkig geen tearjerker over achterhuizen en kastanjebomen maar een realistische, rauwe film over joden die onderdak vinden bij Wit-Russische partizanen. Met Daniel Craig in de rol van koelbloedige verzetsstrijder. Prima gecast dus.

RTL Nieuws: Tsjernobyl – 25 jaar later, 22:30 uur, RTL 4 – Het is alweer 15 jaar geleden dat Rusland een Fukushima deed. In Tsjernobyl blies de kerncentrale, “de veiligste ter wereld”, zoveel radioactieve stoffen in de atmosfeer dat het eten van spinazie nog voor maanden levensgevaarlijk was.

Eastern Promises, 23:10 uur, RTL 7 – Naomi Watts, Viggo Mortensen en Vincent Cassel spelen een wereldrol in een snoeiharde misdaadfilm over de Russische maffia. Let u vooral op de tatoeages van Viggo Mortensen, daar heeft heel wat research ingezeten namelijk.

Online: Kate Middleton naakt

De wereld is in de ban van het aankomende huwelijk tussen Prince William en zijn Kate, en wij dus ook – maar dan kritisch. Rule Brittania is een docu over mensen die door de bruiloft geobsedeerd zijn. Deze mensen zijn bizar: een man die een hond opat om te protesteren tegen de monarchie; een vrouw die een school heeft voor meisjes die prinses willen worden; Tempeliers die in William de nieuwe Koning Arthur zien, de legende die de heilige oorlog met de Moslims zal winnen. En er zijn pornobeelden van Kate en William lookalikes. Marketing the Monarchy gaat in op de enorme merchandise (naar schatting meer dan een miljard dollar) achter dit feestje. Natuurlijk kunt u online ook beeld (zoals van de BBC) vinden van het begin van dat andere grote sprookje, de echtverbintenis van Charles en Di.

Verse afleveringen  vandaag van: Justified (S02E11), Cougar Town (S02E16), Modern Family (S02E20).

The Colbert Report en The Daily Show zijn er even niet.