Rondje van Pavlov’s paasblogback

24-04-2011 18:16

1. Vrolijk Pasen van Katy Perry en Gandhi
Barak van 50yearplan wenst iedereen een vrolijk Pasen. Ook zijn beschilderde eieren van onder andere Snooki, Katy Perry, Obama en Gandhi wensen van alles. Behalve dan om opgegeten te worden. Enfin, niet iedereen krijgt wat hij of zij wil in dit vermakelijke filmpje. Vrolijk Pasen!

2. De Noorse dondergod is misschien niet zo stoer
Als we het weer van de afgelopen week mogen geloven, krijgen we een ontzettend hete zomer. Ook in de bioscoop, want het seizoen van de blockbusters is weer aangebroken. Wired zette alvast 28 trailers klaar van science fiction en fantasy-films die – NERD ALERT – je zomer ‘zullen rocken’. Een daarvan is ‘Thor’ (geek wiki), de blonde breedgeschouderde superheld met de grote zware hamer. Dat belooft stoer mancandy en ouderwets geweld. Of toch niet? Bekijk de trailer van Thor samen met Conan O’Brien en je ziet dat je je deze zomer misschien wel moet voorbereiden op een zware teleurstelling.

3. Spacende raketkat
Weer een onverklaarbare internethit die binnen twee weken meer dan drie miljoen mensen vlekken voor hun ogen bezorgde. Naam: De Nyan Cat. Wat het is: Een soort raketkat die onder een zenuwslopend miauwmuziekje zich al regenbogen schijtend door het heelal schiet. In de drieƫnhalve minuut dat de kwelling duurt nemen je hersencellen exponentieel af. Waar wacht je nog op? Laat je hersenspoelen!

4. Spot het denkvermogen van Jay-Z
‘Genant’. Meer woorden hoef je er niet aan vuil te maken. Rapper Jay-Z zat onlangs in het openbaar opgezadeld met een bloedcirculatiegevalletje, je weet wel: een kinderarmpje, en ding met een eigen wil, een fiere fluiter, een ouderwetse stijve. Een man met verstand zou in een dergelijke situatie blijven zitten, het zaakje laten afkoelen, wachten tot de grote noot nood verdwenen is. Jay-Z daarentegen loopt met zijn werktuig de straat op, om vervolgens zonder genade op de gevoelige plaats te worden vastgelegd. Wat was de rapper denkende? Verdween met het bloed ook zijn denkvermogen? Hoe het ook zij, vrouw Beyonce stond erbij en keek ernaar.

4. Paashaas vs Genghis Khan
Hebben jullie dat ook met de Paashaas? Dat hij als feestdagicoon eigenlijk een beetje net niet is? Denk er maar eens over na. De Kerstman: Dope. Sinterklaas: Awesome. Sint Maarten: Barmhartig. Maar een flapoor met een mandje(!) gekleurde(?!) eieren(!) is gewoon not cool. Geen wonder dus dat het retecommerciƫle knaagdier hard aan zijn imago aan het bouwen is. Bijvoorbeeld door een harde rap te spitten tegen de Mongoolse veroveraar/hobbyverkrachter Genghis Khan. De Paashaas een suffe snuffelaar? Niet na deze lyrics!

6. De grootste kernreactorramp uit de geschiedenis
Met de ontwikkelingen in Japan is de problematiek rondom kerncentrales weer uiterst actueel. Maar op de kop af 25 jaar geleden, veel dichterbij huis, vormde Tsjernobyl het eerste bewijs dat wanneer het eenmaal fout gaat, de rapen echt gaar zijn. Door de ontploffing in reactor 4 werden miljoenen mensen blootgesteld aan een te hoge hoeveelheid radioactieve straling. RTL 4 zond deze week een indrukwekkende special uit over de grootste kernreactorramp uit de geschiedenis.

Rondje van Pavlov verzorgt elke week een kakelverse blogback.