Kijkbuiskansen: Ice-T bij Colbert, wijn die geen wijn is en Irene Moors naakt

28-04-2011 18:00

Keuringsdienst van Waarde: Wijnimport, 20:25, Ned 3 – De jarige Keuringsdienst onderzocht een tip: wijn die in Nederland binnenkomt, schijnt geen wijn te zijn, maar druivensap dat nog gefermenteerd moet worden. De KvW gaat tot de bodem.

Collateral Damage, 20:30, Veronica – Als je geen internetconnectie hebt, van reclame houdt, niet vies bent van wat vechten, Arnold Schwarzenegger knap/interessant/grappig vindt en een hekel hebt aan documentaires is deze film echt iets voor jou. Arnie neemt wraak op Latino’s en doet dat best okay.

Holland Doc: A Dangerous Place To Meet My Family, 21:00, Ned 3 – Naast islamisering brengen, kunnen moslims ook verwestersen. Deze BBC-docu volgt de Britse moslim Dean die in Jemen op zoek gaat naar zijn achtergrond en erachter komt dat Jemen geen fijne plek is voor een moslim als hij.

Wie Is Mijn Vader, 21:30, RTL4 – In reality-TV hebben we alles al gezien, maar televisieproducenten blijven proberen te choqueren. Mocht eerder Caroline Tensen al op zoek naar DNA-rondspuiters, heeft nu ook Irene Moors een eigen spermashow. Vandaag een speciale aflevering van een reeks die in het najaar start. Centrale vraag: welke anonieme zaaddonor is your daddy?

Online: documentaire donderdag

Het thema van deze documentaire donderdag is angst. U bent waarschijnlijk onvoldoende op de hoogte van belangrijke zaken waar u bang voor dient te zijn. Op 1: allergieën. Het aantal allergische mensen is dramatisch gestegen en niemand weet waarom. De Britse docu Allergy Planet gaat op zoek naar antwoorden. Op 2: multinationals. Hoewel er al oneindig veel documentaires bestaan die de macht van het kapitalisme aan de kaak stellen, raakt het publiek maar niet overtuigd en blijven zij als zielloze zombies Unileverspullen kopen. Not For Sale doet nogmaals een poging. Op 3: China. Ze zijn er gewoonweg met te veel. The Rise of China – Largest Economy in 2020?! wijst ons op de consequenties.

Verse afleveringen  vandaag van: Justified (S02E12), Cougar Town (S02E17). Eindelijk eindelijk eindelijk: een nieuwe SouthPark (S15E01).

The Daily Show kan niet anders dan commenten op de hysterische verslaggeving rond het geboortebewijs van Obama. Dat doen ze leuk. Obama zelf zei al dat hij geen tijd had voor dit soort silliness – al heeft hij natuurlijk wel tijd voor Oprah. Senator Bernie Sanders is te gast.

The Colbert Report behandelt uiteraard ook de geboorte van Obama. Stephen doet een flinke schep bovenop Donald Trump (FTW!) en wil nog veel meer papieren zien. Ice-T is te gast met zijn zonnebril.  Hij heeft zijn memoires geschreven: Ice: A Memoir of Gangster Life and Redemption-from South Central to Hollywood. Stephen stelt briljante vragen zoals “Is het voor jou sinds je hit ‘Cop Killer’ lastig om onder parkeerboetes uit te komen?”