ThePostOnline

Verbod op honden gewenst

28-04-2011 09:00

Geitenneuker mag je best zeggen. Het is een schampwoord light dat langs je heen dwarrelt als lindebloesem. Het is er maar je hoort het niet. Tenzij je het gevoel hebt dat je niet helemaal serieus wordt genomen. Dat je de aansluiting hebt gemist. Dat de vrouwen je niet zien staan. Dan slaat zo’n opmerking over een geitje in als een clusterbom in Misurata. Moord en doodslag, met andere woorden. Zo’n geit zou geen punt moeten zijn. Je moet niet zeiken over zo’n geit. Zo’n geit is halal. Als de kop maar richting Mekka staat. En de slachtplaats moet schoon zijn, dat spreekt voor zich. Van die dingen waar je op moet letten natuurlijk.

Moslimdieren
Geiten zijn goede moslimdieren. Dat geldt niet voor apen. Om over zwijnen maar te zwijgen. Voor je het weet gaat dit stukje over Israël. Dat kan niet de bedoeling zijn. Dit stukje gaat namelijk over Christenhonden. Als er iets haraam is dan is het wel hond. De Profeet zei het al. Uitroeien de rat. De schorpioen. Uitroeien de kraai en de wouw. Nee niet de wout. Die was er toen nog niet. De wouw is een vogel. En uitroeien natuurlijk ook de hond. Vooral als hij hondsdol is. Of zwart.

Honden zijn duivels. Je hoeft geen profeet zijn om dat te weten. Ieder kind kan dat zien. Een moslimvrouw raakt in paniek als ze een hond ziet, dat zegt al genoeg. Wij moslims wonen in een rare wereld. Een brede asfaltstrook naar de hel. Er is hier nauwelijks een geit te vinden. Laat staan een beetje behoorlijke kameel. Dit land is een val waar we met open ogen in zijn gelopen. Je weet het misschien niet, maar we leven hier op een hoop met twaalf miljoen varkens. En erger nog, met twee miljoen honden. Dat is een hoop stront elke dag. Wij moslims zitten er midden in.

Imam
Echt, we zitten dik in de shit. Tussen de sletjes die van alles van je willen. Er is maar een manier om dat te negeren. Die manier is bidden. Met je kop richting Mekka, als een geit op de slachtplaats. Vijf keer per dag, en laat je niet afleiden door Christenhonden.

Luister naar de imam. Beter nog, luister naar Gholam Reza Hassani. Ik weet wel dat hij heeft gezegd dat alle ongesluierde vrouwen dood moeten. Dat moet je een beetje in context zien. Hojatolislam Gholam Reza Hassani leeft tenslotte in een Islamitische republiek. Daar geldt de sharia. Dat ligt hier in Nederland nog even anders. Voor je het weet draai je hier de bak in, net als Bouyeri. Alleen maar omdat je je aan de sharia houdt. Maar daar wil ik het nu niet over hebben. Het gaat over honden. En niet over dat varken met zijn praatjes over geitenneukers.

Verboden voor honden
Hassani is koel. Dankzij hem komt er nu een wet. Honden worden verboden. Dat is goed ook. Honden zijn geen moslims. Honden zijn smerig. Ik weet heus wel dat je dit soort dingen er sneller doorkrijgt in een echt moslimland. Maar het wordt steeds makkelijk om ook in Nederland als moslim te leven. De Dirk en de C1000 zijn al halal. Bijna iedereen heeft de schurft aan honden. Dat je over varkens niks hoort, komt omdat ze verstopt zitten in stallen. Gelukkig hoeven wij moslims ons niet te verstoppen. Dat zie je wel aan de Essalam-moskee.

Geitenneukers krijgen geen kinderen. Dat kan je van moslims niet zeggen. Wij moslims zijn met twee miljard. Daar kan geen varken tegenop. Het gaat de goede kant op. Je merkt het aan alles. Zelfs aan het weer. Geloof me. Over honden hoeven we het binnenkort niet meer te hebben.

Menno Spiro schrijft. Onder andere voor Het Parool, Business Week en Computable. Hij blogt over Fukushima. Bewaart halve waarheden voor Twitter.