Rondje van Pavlov’s blogback

01-05-2011 20:34

1. PSV schakelt zichzelf uit Bij het schrijven van dit stuk waren de voetbaluitslagen van dit weekend nog onbekend. Maar met het vrijkomen van deze video kan het niet anders dat PSV is afgehaakt in de kampioensrace. De Brabanders hebben namelijk niet alleen te kampen met een berg schorsingen, een gebrek aan afmakers en een wankele verdediging. Ook Peter Pannekoek (?!) probeert de titelaspiraties van de Eindhovenaren te dwarsbomen. Met zijn camera ontvreemdt hij niet alleen hesjes (boef!), bidonnen (schorem!) en ballen (schavuit!), hij zorgt er ook voor dat Danny Koevermans bijna zijn eigen oogbal kapot schopt. Als er dan ook nog eens een pluche vos en obese blaasorkest-Brabo over het trainingsveld heen schuivelen, kom je natuurlijk nooit tot prestaties en schakel je jezelf uit. Deksels!

2. Vetter dan vet
De idiote en altijd woedende calorieĆ«ncreatieven van Epic Meal Time hebben zichzelf overtroffen. Drie verdiepingen fastfoodhamburgers, bijeengehouden door een specie van gesmolten kaas, gehaktsaus en baconstrips. Het resultaat: Fastfood Lasagna, oftewel een dampende berg gorigheid. Stik voorzichtig…

3. Geen roodharige acteur, echt waar!
Het Rode gevaar is terug. Dit keer wil het bekende roodharige gekkie, uiteraard in het bezit van een ziel, bewijzen dat zijn beruchte filmpjes op Youtube echt zijn en dat hij geen acteur is. Daarom besluit hij maar dingen te doen die een acteur nooit zou doen, kuch.

4. Feestje voor Paus Johannes Paulus II
Reden voor een feestje op het Sint-Pietersplein in Rome. Zes jaar nadat paus Johannes Paulus II het sterfelijke leven liet voor wat het was, wordt hij door de rooms-katholieke kerk zaligverklaard. Totale gekte. De man die in zijn laatste jaren door zijn religieuze helpers overeind gehouden moest worden, bleek in staat wonderen te verrichten. Een Franse zuster genas namelijk op miraculeuze wijze van de ziekte van Parkison nadat ze tot haar Paulus had gebeden. Dergelijke praktijken gaan er bij de katholieken in als gesneden koek. Met z’n duizenden tegelijk naar het souvenirwinkeltje om de nieuwste PJPII-prullaria aan te schaffen.

5. Een antieke dance battle
Het uitvechten van vetes met behulp van wat gelikte dance moves leek alleen voor jonge mensen voorbestemd. Maar deze oude knarren laten even zien aan de dansende jeugd hoe het echt moet. Met snorren en Papi Chulo.

6. Trump krijgt koekje van eigen deeg
Een zeldzaam koekje van eigen deeg gisteren tijdens het jaarlijkse White House Correspondents Dinner. President Barack Obama die in het bijzijn van honderden aanwezigen op hillarische wijze de oren van zakenmagnaat Donald Trump wast, nadat die van het Amerikaanse staatshoofd een geboorteakte had geƫist. Obama, duidelijk in zijn nopjes, toonde zich een ware komiek door een prachtig staaltje retoriek en een flinke dosis ad hominem op de man met het merkwaardige kapsel af te vuren. Deze beelden zijn goud waard.

 

Rondje van Pavlov geeft elke week een overzicht van de 6 meest opmerkelijke blogposts, interviews, muziek of filmpjes van de afgelopen week.