Rondje van Pavlov’s blogback

04-05-2011 21:07

Suck it, Sony!
Ja, nu weten we het wel. Hackers zijn er vandoor met miljoenen creditcardgegevens van gamers die aangesloten zijn bij het PlayStation Network. Het lijkt wel alsof de media niet genoeg kunnen krijgen van Sony’s falende beveiliging. En wij van Het Rondje van Pavlov kunnen dan niet achterblijven. Sterker nog, we strooien nog eventjes wat zout in de wonden. Wat wat vonden wij in de krochten van het web? Een oud filmpje van The Onion, jeweetwel, het slappe aftreksel van De Speld. Bedankt voor het prul, Sony!

Osama had allang gevonden kunnen worden
Volgens Science had Osama Bin Laden allang gevonden kunnen worden, als Obama maar even een papertje van UCLA-geografen had bekeken. Hierin werd duidelijk dat de terreurleider wel eens in een straal van driehonderd kilometer van Tora Bora af kon zitten, in een stad zou wonen en dat zijn huis hoge muren heeft, omdat hij lang is. Bij ons ging het welbekende ‘No shit, Sherlock’-alarm af. Goed onderzoek jongens, het is echt verdomde jammer dat niemand er naar heeft gekeken. Waarom nu je academische “spierballen” in de strijd gooien? Wij doen een gok: het heet meeliften op nieuwsverhalen om lekker makkelijk te scoren. Iets wat naar onze mening veel te vaak gebeurt. Het schijnt dat Captain Hindsight morgen hoogstpersoonlijk met een persconferentie komt om te vertellen dat UCLA het onderzoek eerder onder de aandacht had moeten brengen.

Bijwerkingen waar je niet helemaal goed van wordt
Gisteren op Cracked.com: een zestal bijwerkingen van medicijnen die op zijn minst noemenswaardig zijn. “Straight out of a horror movie”, noemt de website ze zelf enigszins overdreven. Maar opvallend zijn ze zeker. Na het lezen van deze verhaaltjes zul je nog eens goed nadenken voor je aan de betreffende medicatie begint. Hoewel, de vraag naar het antidepressivum Chlomipramine zou door de publicatie van dit lijstje wel eens een vlucht kunnen nemen. Met een beetje geluk kunnen mensen die dit middel gebruiken namelijk orgasmes op commando krijgen!

De dood van Osama is nu al grappig
Het is weinig verrassend dat Amerikaanse politici geen seconde wachtten met het geven van hun gekleurde visies op de dood van Osama. Vooral republikeinse critici als Rush Limbaugh proberen iets te doen aan de positieve werking die het nieuws op de populariteit van president Obama heeft. Stephen Colbert maakte hier op zijn beurt een mooi overzicht van, en voorzag deze van het soort komisch commentaar dat alleen hij kan geven. Klik hier voor de video.

Kodak-momentjes waar je maar één kans voor krijgt
Mark Wilson gaf de lezers van Gizmodo een opdracht: maak een geweldige foto in slechts één poging. Zijn hart vulde zich met trots toen hij zag dat veel mensen toch erg uitdagende momenten kozen om op de gevoelige plaat vast te leggen. De beste resultaten zijn volgens hem dan ook de foto’s die eigenlijk mislukt zijn, maar per ongeluk toch fantastisch zijn geworden. Beslis zelf welke van de 61 inzendingen jij het mooist vindt.

Seks met kaas
Wij zijn helemaal niet tegen retro of remakes hoor, echt niet. Maar dan moet je wel trouw aan het origineel blijven. Een beetje respect tonen voor het bronmateriaal. Wat dus totaal niet door de beugel kan is een tekenfilmpersonage waar miljoenen mee opgegroeid zijn laten zingen over zijn kaasfetish. That’s just wrong.