Rondje van Pavlov’s blogback

08-05-2011 19:18

1. Dag Moeder De commercie zegeviert wederom. Na een engel met indianenspeelgoed en een haas met een eiermandje moet vandaag je bloedeigen genendraagster verplicht in het zonnetje worden gezet. De kassa’s van alle Etossen en Kruidvatten barsten uit hun voegen van alle klapzoengeurtjes en knuffel’douchejes’ die massaal door panikerende huisvaders en inspiratieloze studenten worden opgekocht. Eens in de zoveel tijd ‘ik hou van je’ tegen mama zeggen is blijkbaar niet genoeg. De mannen van JibJab maken het gelukkig makkelijk voor je. Stuur mamlief gewoon een interactieve kaart met haar in de hoofdrol. Zon genoeg.

2. Alle Chinezen kunnen Kung Foo
Sommige dingen in het leven zijn zo zeker dat je de wetenschap er niet op los hoeft te laten. Zo graven alle Duitsers kuilen op het Noordzeestrand, vullen Zuid-Amerikanen hun maag met uitsluitend tortilla’s en staat het als een paal boven water dat het celibaat binnen de Rooms-katholieke kerk streng wordt nageleefd. En mocht je onverhoopt tegen een Chinees opbotsen, excuseer dan wijselijk, want die pianospelers zitten allemaal op kungfu.

3. Rare jongens die Japanners…
Vooral als het gaat om het aanprijzen van producten. Cultuurverschillen a la, maar hoe een pisangs snuitende antiheld, drie ferrero rochers op weg naar een neusgrot en een jellybean met een slip tussen zijn tanden een product aantrekkelijker kunnen maken blijft ons een raadsel. Net als welke producten er überhaupt gepromoot worden in deze bizarre commercials. Liquidgeneration maakte een freakshow compilatie.

4. Europese mannen zijn heet!
Dat Europese mannen zo heet zijn als een pakje boter op de zon, wisten we bij Pavlov al van deze dame. Maar de aantrekkelijke Amerikaanse dames in het onderstaande filmpje laten nog eens zien dat je alleen maar een (willekeurig) Europees accent hoeft op te zetten om hen het hoofd op hol te brengen. En kennelijk werkt het ook de andere kant op, al is dat toch net iets minder geloofwaardig.

5. Hiermee word je Arnie Schwarzenegger
Applicaties in alle vormen en maten. In de schappen van de iTunes Store ligt momenteel ook The Bodybuilding Game 2 uitgestald, een digitaal goedje waarmee je spelenderwijs in een Arnie transformeert. Weggegooid geld natuurlijk, maar de promotievideo is daarentegen wel het kijken waard. More muscle is awesome!

6. De echte speech van Obama
We hebben allemaal de speech van Obama gezien over de dood van Osama bin Laden. Maar eigenlijk wilde de beste man na het hele geboortecertificaat-gedoe nog één keertje laten zien waar zijn roots liggen met een beetje hip hop. Dit is de *unauthorized* eerste versie van zijn speech. Duh! Winning! (HK)

Rondje van Pavlov geeft elke week een overzicht van de 6 meest opmerkelijke blogposts, interviews, muziek of filmpjes van de afgelopen week.