MuziekMaandag: Kurt Vile, Trophy Wife en Kakkmaddafakka

09-05-2011 21:00

Deze muziekmaandag geven we een aantal tips. Drie muzikanten waarvan wij vinden dat ze de moeite waard zijn om te beluisteren.

De eerste muzikant die uitgelicht wordt, is de Amerikaan Kurt Vile. Vile is voornamelijk een gitarist die zowel op een zes- als twaalfsnarige gitaar aardig uit de voeten kan. Zijn aanstekelijke melodiën, gecombineerd met een fijne stem, zijn een lust voor de oren. Vile staat nu letterlijk op het punt van doorbreken met zijn nieuwste langspeelplaat Smoke Ring for my Halo, die in de muziekpers lovende kritieken kreeg. Zijn single ‘Jesus Fever’ willen we u dan ook niet onthouden.


Kurt Vile staat op 15 mei in Tivoli Utrecht en een dag later in de Amsterdamse Bitterzoet.

Trophy Wife
Trophy Wife is op het eerste oog het zoveelste Engelse bandje dat meelift op het succes van de immens populaire synthesizer pop. Repetitief gitaarriffje, synth-loopje en een zanger met een kopstem: Trophy Wife beschikt ook over deze ingrediënten. Maar toch heeft de band iets, waardoor ze zichzelf onderscheiden van bandjes in hetzelfde genre als Foals en Bombay Bicycle Club. Dit bewijst ook hun single, ‘Microlite’, afkomstig van hun debuutplaat. Het nummer kent een goede opbouw, een climax en een herkenbare melodie.


Trophy Wife is 20 mei te bewonderen in de Amsterdamse poptempel Paradiso in het kader van het London Calling festival.

Kakkmaddafakka
Het Noorse Kakkmaddafakka heeft buiten een schunnig klinkende naam verder weinig smerigs te bieden. Wat ze wel bieden, is een liveshow die bol staat van de energie. De band is opgericht door twee broers die er een aantal muzikanten bij hebben gezocht. Dit resulteert in het feit dat hun muziek heel erg divers klinkt en er funk, pop, rock en disco invloeden te horen zijn. Afgelopen februari hebben ze hun tweede album uitgebracht, getiteld Hest. Dit album werd geproduceerd door Erlend Øye, bekend van Kings of Convenience en The Whitest Boy Alive. Hun single ‘Restless’ werd zeer lovend ontvangen en dit nummer zou wel eens de definitieve internationale doorbraak van de band kunnen betekenen.


Kakkmaddafakka speelt 11 juni in Rotown Rotterdam.