Kijkbuiskansen: Fog of War, Episode V, BBC Civilisation

11-05-2011 18:00

The  Fog of War, 23:05, Canvas– Over het leven van Robert McNamara, vroegere minister van Defensie en architect van de Vietnam-oorlog. Interviewmateriaal wordt ondersteund met grafiekjes en visuele effecten. Won een Oscar voor beste documentaire.

Der Baader Meinhof Complex, 20:40, Canvas – Spraakmakende film over de terroristische organisatie de Rotee Armee Fraktion die Duitsland terroriseerde. Realistisch en zeer gewelddadig.

Star Wars: Episode V: The Empire Strikes Back, 22:40, RTL7 – Film die geen uitleg behoeft. Yoda, het geheim van Vader, de liefde tussen Han Solo en prinses Leila en allemaal andere epische dingen.

Import: Hafners paradijs, 23:35, Nederland 2 – Documentaire waarin SS officier geconfronteerd met kampoverlevende. Beiden waren in Dachau. De officier heeft geen spijt en weigert afstand te doen van zijn overtuigingen.

Online: BBC Civilisation

In 1969 maakte de BBC een documentairereeks Civilisation over de (Westerse) geschiedenis van kunst, architectuur en filosofie sinds de middeleeuwen. De serie was de eerste documentaire in kleur voor de BBC en was een doorslaand succes. De BBC heeft alles nu geremasterd naar HD. Inmiddels zijn alle dertien delen verschenen.  Downloaden.

Vers: Hellcats (S01E21), Traffic Light (S01E12), One Tree Hill (S08E21), Glee (S02E20).

In The Daily Show: wie krijgt krediet voor de dood van Bin Laden? Zelfs Reagan (financier van de Taliban) krijgt de kudo’s van sommige Amerikanen. De gast is komiek Will Ferrell, die sinds vorige week The Office US heeft overgenomen van Steve Carell.

The Colbert Report: Newt Gingrich kondigt aan binnenkort een aankondiging te gaan maken. Natuurlijk ook aandacht voor het zeer nabije eind der tijden. De gast is Geoffrey Rush.