Kijkbuiskansen: Freddy vs. Jason, nucleaire onderzeeërs en het plagiaat van Obama

13-05-2011 18:00

Heilig Gras, 20.25, Ned 3 – Vorige week werd Ajax door FC Twente aan de kant gezet in de bekerfinale. Zondag mogen de gevallen Godenzonen het opnieuw proberen tegen de Tukkers, nu voor het landskampioenschap. Henk Spaan volgde Ajax-trainer Frank de Boer een paar maanden. Wie wil weten of Ajax kans maakt zondag, luistert vanavond naar de trainer.

How Command a Nucleau Submarine, 21:00, Discovery – Nuke subs zijn cool. Stil, gevaarlijk en ze komen nooit zonder benzine te staan. Die krijg je niet zomaar mee van de baas, daar is de zwaarste officiersopleiding van de Britse marine voor nodig. Discovery doet een docu over die opleiding, aan boord van de Perisher van de Royal Navy.

Freddy vs. Jason, 23.20, Veronica, 23.20, Veronica – Goeie horrorfilms komen uit de jaren ’70 en ’80. Tegenwoordig worden er bijna alleen nog maar spoofs of melkkoeien gemaakt. Freddy vs. Jason verenigt twee legendarische horrorhelden en valt daarmee duidelijk in categorie twee. Echt eng wordt het nooit, maar hij begint lekker laat en het is vrijdag, dus boeiend. (TV-tips vandaag door Bart Nijman)

Online: Fox stopt er maar weer mee

Het lentetelevisieseizoen in de VS kende hoogtepunten als Mildred Pierce en The Borgias, maar ook dieptepunten, zoals vrijwel alle nieuwe shows van Fox. Deze week werd bekend dat komedies Breaking In en Traffic Light, misdaaddrama’s The Chicago Code en  Lie To Me, en actieserie Human Target allemaal al na één seizoen moeten stoppen. Klassiekers House en Family Guy gaan wel door volgend jaar. In juni gaat er weer een nieuwe lichting series van start. De eerste besprekingen leest u uiteraard hier.

Vers: Bones (S06E21), Nikita (S01E21), The Vampire Diaries (S02E21), 30 Rock (S05E23), The Big Bang Theory (S04E22).

The Daily Show: Jon Stewart maakt allemaal sociale mediagrapjes over Newt Gingrich. In Canada vinden ze asbest helemaal niet eng. De gast is Kristen Wiig van Saturday Night Live, die heeeeeel toevallig ook net een nieuwe film uitheeft.

The Colbert Report besteedt natuurlijk aandacht aan het plagiaat van Obama. Stephen laat zien grappen niet zomaar jatten. Stephen heeft een goede tip voor Al Qaida: go Bieber en vind aansluiting bij de jeugd. John Bradshaw is de gast en praat over hondengedrag.