Rondje van Pavlov’s blogback

15-05-2011 20:22

1. Bird is the word
De Angry Birds zijn zo heet dat de eieren die ze leggen automatisch gekookt zijn. De immerwoeste varkenspletters hebben hun eigen knuffellijn, zijn speelbaar op alle mogelijke platformen en ontwikkelaar Rovio overweegt zelfs de Amerikaanse beurs op te gaan. Geen wonder dus dat iedereen een graantje mee wil pikken van de succesvlucht van de boosvogels. Het Amerikaanse indie duo Pomplamoose (wie?!), probeert het met een cover van het bekende introdeuntje. Dat dat een goedkope maar slimme manier van scoren is, bewijst het feit dat de clip al bijna twee keer zoveel bekeken is als hun eigen vermeende tophit Jungle Animal. Tududutuut u mee?

2. Eliza Dushku
Actie, humor en actrice Eliza Dushku. Wat wil je nog meer? Misschien wat gekruide kippenvleugeltjes en een sixpack bier. Anyhow. ‘One Shot’ is een korte actiefilm van Freddie Wong ( je weet wel die van Kung Fooled) en is in één shot opgenomen. Hebben we al gezegd dat hottie Eliza Dushku erin zit? Kijk hier zelf maar en oja kijk ook de making of!.

3. Gemene deler
Wat doe je als je ’s ochtends een dode meikever in je notenmixcruesli vindt? Of als je neefje het hoofd van zijn schildpad heeft afgebeten? Sharen natuurlijk! Hop, het web op al die privéperikelen, met die voyeuristische kanis van je. Improvisatiegroep Improv Everywhere (briljante pay off hier) neemt de deeldrift van de jonge generatie opzichtig op de hak in een spontane musical. Vergeet na het kijken niet door te sturen naar al je vrienden…

4. Whatever happened to The Golden Voice?
In januari was Ted Williams niet van teh interwebs te slaan. De zwerver met de gouden stem die na een hevig drugsverleden worstelde om weer een normaal leven te leiden. Toen het filmpje waarin hij zijn kunsten vertoonde en zijn levensverhaal vertelde viral ging, stroomden de aanbiedingen binnen. Williams werd de stem voor Krafts Mac & Cheese en kreeg een baan aangeboden door basketbalteam Cleveland Cavaliers. Maar het ziet er nu naar uit dat de gouden stem het verknoeid heeft; aangehouden worden door de politie, een bekentenis dat hij de afgelopen twee jaar nog steeds drugs gebruikte en vroegtijdig de afkickkliniek verlaten die Dr. Phil voor hem regelde. De Cleveland Cavaliers lieten vorige week weten dat ze hun aanbod voor Williams hebben ingetrokken. Er valt hier een les te leren voor ons allemaal: social media zijn geweldige opstapjes naar faam, maar geen garantie voor succes.

5. Evan Langoria. Wauw
Professionele sportmannen komen dicht in de buurt van wat wij in de echte wereld supermensen zouden noemen. Zij kunnen met een American Football klokken laten luiden, ze blind vangen in de lucht of door muren heen.. Honkballer Evan Longoria liet deze week ook even een bovenmenselijke Matrix-achtige move zien tijdens een interview. Of het echt was of in scène gezet is niet duidelijk, maar het ziet er gelikt uit.

6. Nog een keertje dan
‘Wat moet ik hiermee?!’ En ‘laat me eens met rust!’. Typische reacties op de überkjoete Nyan cat. Maar aangezien de meme nu wel voorbij lijkt te zijn, nog een keer de schattige viervoeter. Maar dan in Star Wars.

Rondje van Pavlov geeft elke week een overzicht van de 6 meest opmerkelijke blogposts, interviews, muziek of filmpjes van de afgelopen week.