Rondje van Pavlov’s blogback

18-05-2011 21:00

Lifevlogging
Sam Klemke is een baas. Waarom is hij een baas? Omdat hij halverwege de jaren ’70 begon met vloggen lang voordat mensen thuis computers hadden, en terwijl de technische principes achter het internet deels nog niet uitgevonden waren. Vanaf zijn 20e nam hij aan het einde van elk jaar een videoverslag op waarin hij terugblikte op de gebeurtenissen van dat jaar. Deze video bevat kleine stukjes uit 35 jaar terugblikken.

Plank yourself to death
We hebben het allemaal gelezen. In Australië stierf vorige week een jongen aan een combinatie van alcohol en ‘planking’. Planking: gestrekt op je buik liggen op een grappige of gevaarlijke plek, lachen naar de camera en online eeuwige roem verwerven. Dit Australische jochie kreeg helaas iets meer roem dan hij naar op zoek was. Het idee van planking lijkt nu ineens uit de lucht te komen vallen, maar blijkt al sinds de zomer van 2008 ‘een ding’ te zijn. Op deze pagina vonden we een interessant overzicht van de ontwikkeling die het idee tot een rage maakte. Past u zelf wel een beetje op?

Jon Stewart vs. Bill O’Reilly
Fox News staat bekend om de ‘fake outrage’ die altijd door de nieuwsverhalen heen zit gewoven. Jon Stewart van The Daily Show heeft dit al meerdere malen aangetoond. De laatste ‘outrage’ is dat de Obama’s de rapper Common uitgenodigd hadden op een dichtersbijeenkomst op het Witte Huis. Common heeft wel eens positief gerapt over criminelen, en dat was voor Fox News genoeg om helemaal leip te worden. Stewart was te gast bij Bill O’Reilly van Fox News om hierover te praten, en legt nog maar een keertje uit waarom Fox uit een stel hypocriete zakken bestaat.

De nazi’s hadden een 3D-camera
Eén of andere nieuwssite genaamd Variety komt met een wel heel opvallend bericht: de mannen van niemand minder dan Adolf Hitler hadden ‘mogelijk‘ een 3D-camera. Eigenlijk komt het erop neer dat ze een camera hadden om hardlopers bij de finish te analyseren. Jawel, gooi er maar het een buzzwoord in. Camera 2.0? Een Krautsource camera? Nee wacht, we noemen het wel een 3D-camera. Aanleiding voor de ongetwijfeld hoogstaande techniek was dat één of andere roetmop genaamd Jesse Owens vier gouden medailles won op de Olympische Spelen van Berlijn in 1936. En dat kan natuurlijk niet, zo’n zwartjoekel die het blanke rasch eruit rent. Naar verluid hadden de nazi’s ook de beschikking tot zombies en AT-AT’s.

Uniek videomateriaal van de aanranding door Strauss-Kahn
IMF-topman Strauss-Kahn zit vast in New York op verdenking van verkrachting van een kamermeisje. We weten dat jullie dit al weten, maar elk stukje heeft een inleiding nodig. Complottheorieën en verwensingen vliegen al dagen de wereld over, maar er is nu eindelijk bewijs. De verkrachting is op video vastgelegd! Zie hieronder hoe het zich allemaal heeft afgespeeld. Volgens het Taiwanese productiebedrijf NMA dan, voor we in de problemen komen.

Epic Meal Time voor de zoetekauw
Eventjes geen bacon, bacon, bacon, vlees en kaas voor de heren van Epic Meal Time. Om ook de zoetekauw tevreden te houden (lees: vrouwen) maakt men in de nieuwste aflevering een BBQ van snoep. En dat is inderdaad ranziger dan het klinkt. Pas op uw tanden: zij vallen eruit door alleen al te kijken. Epische mannen van epische maaltijd-tijd, doe dit alsjeblieft nooit meer.