Met je hoofd in de wolken: pop-up store opent in Amsterdam

25-05-2011 14:00


Het duurt nog even, maar zet de datum vast in je agenda: vanaf 18 juni is Amsterdam vier weken lang een nieuwe pop-up store rijker. Op die datum opent op de Utrechtsestraat 105 namelijk Cloudfactory Collection: een initiatief van het gelijknamige ‘creative agency’ dat in de hoofdstad kantoor houdt. Het aanbod: kleding, accessoires en design, veelal in bescheiden oplage geproduceerd.


Verrassing!
Verantwoordelijk voor het initiatief zijn Jessica Kersten en Olivier Teepe, oprichters en eigenaars van Cloudfactory. Kersten over het nieuwe project: “de ontwerpen hebben met elkaar gemeen dat ze nieuwsgierigheid oproepen. Of het nou gaat om een regencape, parfumfles gemaakt van zeep of een boek met vlinderdas: de designs zijn origineel en bevatten een verrassingselement.”

Verwacht geen grote namen in de tijdelijke winkel, de guerrillastore verkoopt vooral werk van jong, nog aanstormend talent en minder bekende creatieven. De Duitse Liza Witte bijvoorbeeld, die verantwoordelijk is voor een collectie handgemaakt parfumflessen van zeep. Of de porseleinserie van Janne Kyttanen uit Finland, het windjack van Française Isabelle Vigier en het behang van fotograaf Marcel Christ; ontworpen in samenwerking met Jessica Kersten.

Teamwork
Hoewel het nog een ruime drie weken duurt voordat de winkel officieel wordt geopend, is Olivier Teepe in ieder geval vast te spreken over het eindresultaat: “de collectie laat perfect zien waar we als team toe in staat zijn”.

Geen tijd of zin om naar Amsterdam af te reizen? De ontwerpen zijn vanaf 18 juni ook verkrijgbaar in de webshop.