Rondje van Pavlov’s blogback

25-05-2011 21:00

My Little Pony in de natuurkundeklas
De held van de week is een leerling natuurkunde in onderstaande video. Want meneer heeft het lef om een presentatie over pony’s te houden, kleine pony’s. Gekleurde pony’s. My Little Pony wel te verstaan. In de presentatie tackled de jongeman keihard de natuurkundige onmogelijkheden in deze kinderserie, met alle hilariteit van dien. Kinderachtig, zegt u? Makkelijk? Pavlov zegt NEE! Meneer geeft namelijk een uitstekend voorbeeld van populair wetenschappelijk communiceren, het voor de leek toegankelijk maken van (lastige) wetenschap. En hij doet het met verve. Alles zit erin, van het klieren met speakers tot het zenuwachtige gebrabbel aan het einde omdat meneer toch wel weet dat hij een dikke vette A+ krijgt. En oja, hij heeft ook nog humor. Vakkundig wordt een wijsneus in de klas op zijn plaats gezet: “You can’t just assume things!” En zo is het maar net.

Sloopkunst
Kunstenaar Alexander Farto gebruikt geen verf, inkt of klei om zijn kunstwerken te maken. Hij maakt kapot. Muren, posters en billboards, en van de resten maakt hij grote kunstwerken. Check de foto’s hier.

Hotsauce Challenge
Een iets mindere held van de week is een gamer die schuilt onder de naam PaperBatVG. Tijdens een potje Black Ops besluit deze kerel een slok tabasco te nemen voor elke keer dat hij in het spel gedood wordt. Hoewel het idee gejat is (vandaar de iets mindere held), blijft het leuk om te zien dat meneer 13 keer de klos is. Hij huilt, heeft pijn, morst over zijn Xbox, maar wint het potje toch. Wat een held.

Is het vandaag alweer Towel Day?!
“A towel, it says, is about the most massively useful thing an interstellar hitchhiker can have.” Dit moet je bekend voorkomen. De zin komt regelrecht uit The Hitchhiker’s Guide To The Galaxy en is allerminst gestorven met de schrijver ervan. Twee weken na de dood van Douglas Adams besloten zijn fans dat het niet meer dan logisch is om eens per jaar met een handdoek rond te lopen uit eerbetoon aan de schrijver en zijn boek(en). Mocht je vandaag dus mensen hebben zien rondlopen met een handdoek onder de armen, dan moet er nu een lampje gaan branden.

The Golden Rule
Justin Timberlake is een graag geziene gast bij het sketchcomedyprogramma Saturday Night Live. Elke keer als hij de show presenteert gaat dat gepaard met een nieuwe clip die hij samen met the Lonely Island opneemt. Het begon ooit met Dick in a Box, toen kwam Motherlover, en nu is de trilogie compleet met The Golden Rule.

Op iets meer dan een steenworp…
deze plaatjes van de Aarde. Een time-lapse video vanuit het ISS in 2008, compleet met zonsondergang, een maanopkomst en het noorderlicht. Nog een stukje bijbehorende wetenschap: vanaf het ISS lijkt de Aarde een stuk sneller te gaan dan vanuit, laten we zeggen, een vliegtuig. Omdat het ISS elke 90 minuten om onze planeet vliegt, zien de astronauten in principe 16 zonsop- en -ondergangen per dag! Wij vinden dit awesome, dus jij vindt dit awesome.