Hallelujah: Topshop komt naar Amsterdam

26-05-2011 16:32


Het is het favoriete label van celebrities en IT-girls als Lilly Allen, Lauren Conrad en Alexa Chung. Topmodel Kate Moss had er tot voor kort haar eigen collectie. De flagshipstore aan de Londense Oxford Street geldt als de grootste kledingwinkel ter wereld. En er zijn filialen over de gehele wereld, van Madrid en New York City tot Singapore. Nederland moet het echter al jaren zonder doen, helaas. Al lijkt daar nu – in ieder geval tijdelijk – verandering in te komen. Waar we het over hebben? De Topshop komt naar Amsterdam!

Al een paar dagen gonst het op het internet van de geruchten. Zo dook er ineens een Facebookpagina op voor de Topshop Amsterdam. De site werd direct overspoeld door hoopvolle fashionista’s: dat kon toch niet waar zijn? Komt er dan echt eindelijk een heus Topshopfiliaal in Nederland?

Het antwoord op die vraag kwam vandaag: ja, in ieder geval tijdelijk. Vanaf 9 juni opent de Topshop namelijk een shop-in-shop in SPRMRKT, een hippe design- en couturewinkel met een paar filialen in Amsterdam. In welk filiaal de tijdelijke Topshop te vinden zal zijn – er zijn vestigingen aan de Rozengracht, Willemsparkweg en Nieuwezijdsvoorburgwal – wordt pas zaterdag a.s. in Club Trouw bekend gemaakt. Maar dat de Topshop naar Nederland komt, is in ieder geval vast zeker.

Nog twee weken wachten en dan is het zover. Dat is hopelijk net voldoende tijd om de juiste winkeltactiek te bepalen: de kans is groot dat de shop op de negende zal worden overspoeld door hysterische modemeisjes en opgewonde koopjesjagers.