De #twuneral van… van wie eigenlijk?

01-06-2011 09:00

Goed, we gaan dus eerlijk zijn. Ja, ik was dronken. Ten eerste vanwege mijn Gonzo-geloof. Wie denkt dat Hunter Thompson zijn stukjes nuchter schreef is gek. Ten tweede omdat iederéén dronken was. Mij werd aan een stuk door bier aangeboden, “Precies zoals Erikje gewild had”, zoals mij verzekerd werd. Ik heb zelfs nog bijna met mijn hand in iemands decolleté gezeten. Dat was toen erg grappig. Maar wel een beetje transgressief. Ik ben nu eenmaal een van die mensen die van drinken dorst krijgen. Eigen schuld (1). Daarbij moet ik bekennen dat ik zelf ook voor dertig euro bier gehaald heb. Daarmee draag ik natuurlijk schuld (2) voor de sfeer die er hing.

Bij deze bied ik je mijn welgemeende excuus aan, Carmen Strampraad. Sorry Carmen. Ik heb je inderdaad even ge-Linkedin’d . En die info klopt blijkbaar niet. Ik had het ook even kunnen vragen. Ik was beetje dronken. Ik beken schuld (3).

Tukkers
Hoi @neemjemoeder uit (eten in) Twente, “pragmaticus, dombo, belastingbetalurt, geenstijl reaguurder, werkgever en positief mens, wielrennen. 4×4 driving” Je weigerde op mijn vragen in te gaan, maakte grappen over fietsen en bedreigde mij op de twittert, toen ik aldaar nog eens vroeg wat je doet om van te leven. Omdat ik#fryslanboppe getweet had? Beetje raar hoor. Ik had je toch verteld dat mijn vader uit de Westerhaar komt? Jammer ook dat je die tweets nu gewist hebt. Ik dacht dat Tukkers recht door zee waren. Mijn vader is dat in ieder geval wel. En ik probeer het ook te zijn. Allemaal prima dat je doet wat je doet, maar ik vind, in een goeie blog moet je quid pro quo op die dingen kunnen reageren. Ja tuurlijk joh. Geef mij maar weer de schuld (4) hoor.

Lieve @Seven___ Je stuurde me nuttige informatie. Alleen op zo’n drammerige toon dat ik er spontaan van in de lach schoot. Vergeef me, het was een druk weekend. Ik zal het nooit meer doen. Mijn schuld (5) !

Joints
Geachte heren @OlifaNT, @GUnight en @Pritt: ik heb met mijn betrouwbare bron, jullie weten wie, overlegd over jullie functie binnen GS en jullie leeftijd. Wat betreft de leeftijd hebben we een schatting gemaakt. Ik had het ook even kunnen vragen. Maar inderdaad: de drank. Slordig. Ik beken schuld (6). Nog bedankt trouwens@GUnight voor het passen van de Dutchie. Je bouwt voortreffelijke joints. Overigens @Seven___ , die info over InDeRegenjas is 100 procent een quote van@GUnight. Ik had ook even alle draden op GeenStijl.nl kunnen doorspitten natuurlijk. Of je nogal dwingende advies kunnen opvolgen. Niet gedaan. Zoals gezegd, mijn schuld (7).

Niet dat ik denk dat ik Hunter S. Thompson ben overigens. Of wil zijn. Verre van dat. Tegen het einde van zijn leven werd Hunter S.  alleen nog maar blij als hij mockups van zichzelf of olievaten vol benzine kapotschoot . Uiteindelijk schoot hij op 20 februari 2005 het olievat vol benzine dat zijn hoofd geworden was lek. Hij deed het toen zijn zoon op bezoek was. Zijn schoondochter speelde met zijn kleinzoon in de aangrenzende kamer. Ze hoorden het schot, maar dachten dat er een boek gevallen was. Thompson’s vrouw Anita was in de sportschool toen hij schoot. Ze had hem aan de lijn. Hij belde haar eerst even voor hij de trekker overhaalde.

Egootjes
Hunters dood stinkt naar schuld (8) en verbrande schepen. Niet mijn stijl. Over stijl gesproken: dat een aantal van jullie, die een website die zichzelf in alles afficheert als stijlloos op handen dragen, Ad Hominem met een afgezaagde dubbelloopsbuks mijn stukje uit de lucht zouden proberen te schieten, had ik verwacht. Wat ik echt raar vind, is dat het blijkens jullie reacties niet om http://erikje1981.wordpress.com/ gaat, maar om jullie egootjes. De mensen die ik wel goed aangehaald heb, vinden het stuk namelijk oké.

Een stuk dat deels een eerbetoon is aan de schuchtere opkomst van webgedreven IRL evenementen, die voor zover ik kan zien, Sorry Beatrix, steeds groter en normaler zullen worden. Maar het is natuurlijk vooral een monument voor @Erikje1981 en alle  Jeremy’s van Nederland. Jammer dat sommigen van jullie blijkbaar toch de behoefte voelen om op een van de schaarse echte webmonumenten die Erik Van Venrooij zaliger nu heeft, jullie tag te zetten. Maar goed. Doe maar hoor. Want dat dat ding er überhaupt staat, is natuurlijk pas echt mijn schuld (9).

Over schuld (10) gesproken: hoe zou het eigenlijk met Ella Vogelaar zijn? #durftevragen