Kijkbuiskansen: Rode Duivels, The Fisher King, twee nieuwe komedieseries

03-06-2011 18:00

The Fisher King, 22:00 uur, Comedy Central – Meer dan prima film van Terry Gilliam, bekend van Monty Python’s Flying Circus en Twelve Monkeys. In de wereld van Gilliam, die vooral de absurde animaties deed in Monty Python, is niets normaal. Realiteit is slechts een gegeven om te bewerken tot een bestaan dat het midden houdt tussen psychose en vriendelijk absurdisme. In The Fisher King is dat gegeven verbeeld door Jeff Bridges, de ideale acteur voor dit innemende verhaal.

The Yards, 23:35 uur, Eén – Prachtig Iers drama over corruptie met duistere ondertoon.

EK kwalificatiewedstrijd Rode Duivels, 20:35 uur, Canvas – Tsja, België. Geen regering, een hopeloos verdeeld land, een totaal verrotte justitiele organisatie en ook nog eens geen voetbaltalent. Maar misschien, heel misschien, weten de Rode Duivels zich ditmaal wel te kwalificeren voor een kampioenschap. Om er vervolgens in de eerste ronde uit te liggen, maar toch.

Online:  nieuwe series Franklin & Bash en Love Bites

Het zomerseizoen is gestart, hoera hoera hoera! Woensdag ging Franklin & Bash in première, een luchtige komedie over twee bevriende advocaten die op ambulances jagen. De serie is niet goed of bijzonder grappig, maar heeft geen enkele pretentie dus dat is dan weer fijn. Hoofdrol voor Mark-Paul Gosselaar en bijrol voor Malcolm McDowell die altijd awesome is. Bekijk S01E01.

Donderdag zag Love Bites het licht. Als een soort romcom voor de televee heeft deze serie wel pretentie. De show bestaat uit losse verhalen en duurt maar liefst een uur. Recensenten zien er weinig brood in, ondanks de aanzienlijke B-sterrencast met Greg Grunberg (Heroes) en Craig Robinson (The Office), en soort-van lekkere wijven Jennifer Love Hewitt (Ghost Whisperer), Lindsay Price (Lipstick Jungle), en Pamela Adlon (Californication). Bekijk S01E01.

Vers: America’s Best Dance Crew (S06E09).

The Daily Show: De grappen over de penis van congreslid Weiner zijn nog niet op. Na alles penisgrappen legt Jon even haarscherp uit hoe dom het is dat de belastingen niet verhoogd worden. De gast is atleet Tim Tebow.

The Colbert Report: Republikeinen stemmen tegen het verhogen van het schuldplafond en vertellen aan Wall Street dat het slechts politiek theater is. De tip/wag gaat naar Osama Bin Laden en Hugh Hefner. Salman Khan is te gast, hij geeft les via YouTube.