Column: geen vrouw mag zonder handtas

07-06-2011 14:00

Voor alle vrouwen  is er maar één item dat écht onmisbaar is in de kast. Naast een paar mooie hakken natuurlijk. Maar dat spreekt voor zich. Hetgeen waar iedere vrouw minstens één mooi exemplaar van in de kast moet hebben is de handtas. De befaamde handtas.

De ene vrouw gaat voor de It-bag, terwijl de andere voor de goedkope namaak versie van de markt gaat. Het maakt niet uit. Een handtas is een handtas. Soort van. Mits deze uiteraard goed af is gewerkt en niet met het goedkoopste plastic is gemaakt. Goedkope troep laten we over aan goedkope vrouwen. De markt is bij nader inzien ook niet een heel goed idee.

Wat van belang is bij een handtas, zijn slechts enkele dingen. Naast een mooie afwerking is ook de grootte om over na te denken. Immers, een klein meisje met een grote handtas is vaak een beetje gek. Evenals een grote dame met een klein handtasje. Daarnaast moet men goed kijken naar het model. De verschillende modellen die aangeboden worden geven ook een verschillend uiterlijk. De handtas maakt je outfit helemaal af. Ook moet men kijken naar de kleur. Is een uitgesproken fluorescerende kleur een goed idee, of is een timide cognackleurige tas passender? En wat voor schoenen worden er meestal gedragen? Passen ze daar bij?

Ook is er dus de keuze tussen een dure designer of zelfs een it-bag of een tas van, zeg de H&M. De kwaliteit is duidelijk verschillend. Een leren tas is toch altijd aan te raden. Buiten dat het een stuk stijlvoller staat, is het kwalitatief gezien een goede aankoop. Leer gaat jaren mee. Daarnaast schijnt leer sexy te zijn. Ooit stond ik vrolijk in een willekeurige kroeg te dansen. Mijn leren tas hing achter mij, over mijn kont. Een jongeman sprak mij aan. ‘Heb jij een leren broek aan?’ Ik schudde mijn hoofd. ‘Nee. Wel een leren tas.’ Hij keek me zwoel in mijn ogen. ‘Dat is ook heel geil.’ Ik zal maar niet zeggen in welke kroeg ik stond en in wat voor toestand de beste knul was, want dan is de essentie van mijn verhaal weg.

De It-bag is voor veel vrouwen te mooi om waar te zijn. De theorie van deze tas is mijn laatst uitgelegd. Een kwestie van hypen. It-bags zijn overigens vaak niet ontzettend mooi. Vind ik. Een mooie designertas daarentegen is het veel meer waard. Iets minder uniek dan de It-bag, maar wel hip. En mooi. En betaalbaarder. Dus kun je er meer van aanschaffen. Want dat is nog wel het belangrijkst bij een handtas. Zorg voor een kast vol. Less is no longer more. More is better. In dit geval. Lekker materialistisch. Een handtas maakt de outfit af. Een outfit is nou eenmaal op te fleuren met een handtas. Hoe meer verschillende handtassen, hoe meer verschillende outfits. Daarbij verschillen grootte en model ook nog eens. Voor iedere gelegenheid één.

Een vrouw is geen vrouw zonder handtas. De telefoon valt niet uit de BH tijdens het dansen, de portemonnee wordt niet uit de handen gestolen en make up tasjes raken niet meer zomaar kwijt. Plus, schone lingerie is altijd fijn om mee te hebben in verband met onverwachte slaapfeestjes. Geen vrouw kan zonder handtas. Of nee. Geen vrouw zou zonder handtas mogen.