Rondje van Pavlov’s blogback

19-06-2011 21:00

1.De Oekraïense arm van de wet De meeste mensen zien liever nooit de binnenkant van een verhoorkamer. En zeker niet een van de autoritaire Oekraïense politie. Volgens mensenrechtenorganisaties heeft het land het hoogste aantal veroordelingen door bekentenissen in dat kleine troosteloze kamertje. Maar fotograaf Donald Weber kon niet wachten om met zijn camera de grensrussen van de wet bezig te zien. Een indrukwekkend voorproefje van zijn fotoboek Interrogations is al te zien bij Newsweek.

2. De parkeerplaats
Kijk uit. Deze huisvaders hebben een lange dag achter de rug en willen gewoon een goedkope pinot noir en een stukje Humboldt Fog kaas om te kunnen chillen op hun veranda. Dus laat ze voorgaan als ze hun Prius parkeren en loop niet je pochen met je iPhone, anders gaat het down op de ‘Whole Foods Parking Lot’.

3.Ode aan de vader
Een ode aan de vader. Niet alleen die man die zondags het vlees snijdt, maar ook die man die je dwong in hartje winter een krantenwijk te nemen. Die man die je met de bijbel voor je hoofd ramde als je Jezus’ naam verachtte en die man die van flateren een hobby maakte.

A Fathers Day Salute – watch more funny videos

4. Anthony Weiner is een cartoon
Het was de week van Anthony Weiner, de man met de grijze onderbroek. Zijn gezwollen geslacht vloog via Twitter de hele wereld over en schoot bij sommigen in het verkeerde keelgat (HUH?) Hoe dan ook, serieuze politiek bedrijven leek er niet meer in te zitten. Afgelopen donderdag was het zover, zijn aftreedrede. Een tekenfilmpje.

http://www.youtube.com/watch?v=7KjjXkdrKgw

5. Mental fietscoach
Bindend advies aan wielergrootheden als Fabian Cancellara, Alberto Contador en Kenny van Hummel: Breek per direct met je mental coach. Die zweverige zieltjesknijper is niet alleen overbetaald, maar ook nog eens compleet overbodig. Onze helden The Gregory Brothers, eerder verantwoordelijk voor muzikaal vermaak als The Bed Intruder-, Backing Up– en Winning Song, scoutten namelijk een schreeuwpeuter met fietsend én coachend talent. En natuurlijk gooiden ze diens levenslessen weer als vanouds in de remix. Een betere motivatie ga je niet krijgen!

6. Tarantino, Clooney en Leno zijn losers
Tenminste voor vandaag dan even. Want als kinderloze succesmannen (causaal verband?) kunnen zij op vaderdag geen hete thee in hun lakens gegooid krijgen door krijsende koters met macaronischilderijtjes. Wat moet het vervelend zijn voor die mannen om de hele dag gewoon te doen waar ze zin in hebben in plaats van in een bekruimeld bed plakkerige kwijlkusjes te ontvangen. Over de ‘magie’ van vaderdag maakte marge-arties Wheezy Waiter een catchy nummertje.

Rondje van Pavlov geeft elke week een overzicht van de 6 meest opmerkelijke blogposts, interviews, muziek of filmpjes van de afgelopen week.