Kijkbuiskansen: Teen Wolf, Oerol, Lola Brood

20-06-2011 18:00

Omdat er vanavond zo goed als niks op tevee is, gaan we kijken naar Outlaw Comic: the censoring of Bill Hicks. Over het gevecht van een van Amerika’s meest bijzondere, rauwe en non-conformistische komiek tegen de absurde censuurpraktijken van (christelijk en Republikeins) Amerika. En als we dan toch bezig zijn: een inzichtelijke docu over het ontstaan van een religie in God is an American. Over hoe inlanders in de Zuid-Pacific een Amerikaanse militair beschouwden als halfgod en profeet, in WW2.

Wat cultuursubsidie voor afschuwelijke gevolgen heeft is te zien om 19:10 uur op Ned2 bij Opium op Oerol. Cornald Maas zal manisch-depressieve doedelzakspelers, met uitwerpselen kleiende dames en andere Groen Links-stemmers interviewen in een zeer verontrustend portret van het ogenschijnlijk zo onschuldige festival.

Over de superzuinige verbrandingsovens van Topf und Sohne, 19:40 uur Ned2, in In Europa. Met veel succes toegepast in Bergen Belsen, Buchenwald en Auschwitz.

Om 22:00 uur Ned3 gaat Lola Brood op zoek naar haar vader Herman, in het vierluik Lola zoekt Brood. De monopoliepositie van Bart Chabot is hiermee doorbroken.

De slag om Brussel wordt om 23:00 uur op Ned2 uitgezonden. Een bezoekje aan het verscheurde Griekenland in het kader van de miljarden die het land sinds kort te spenderen heeft. Woedende burgers zullen uitleggen waarom ze nauwelijks willen werken, al helemaal geen belasting willen betalen maar toch verwachten dat er niet bezuinigd wordt.

Teen Wolf is een nieuwe dramaserie waarmee MTV wil kapitaliseren op een bovennatuurlijke obsessie van tieners. De serie is losjes gebaseerd op degelijknamige tienerhitfilm uit 1985 waarin Michael J. Fox (toen nog lekker en niet bibberend) de harige titelrol speelde. Teen Wolf heeft knappe acteurs en een aardig plot. Het laat je wegdromen over hoe het is om ineens krachten te bezitten en het spreekt pubers aan op hun gevoel anders te zijn dan de rest. Er zijn al drie afleveringen.

Vers sinds dit weekend: Audrina (S01E10), L&O: Criminal Intent (S10E07), Treme (S02E09) en Game of Thrones (S01E10, finale).