Blogback: Rondje van Pavlov

03-07-2011 21:00

Pavlov geeft elke week een overzicht van de 6 meest opmerkelijke blogposts, interviews, muziek of filmpjes van de afgelopen week.

1. Je schoonouders overleven
De meest ongemakkelijke vuurdoop in het menselijk leven is zonder twijfel de eerste ontmoeting met de ouders van je nieuwe geliefde. Wat studeer je, waar werk je, wat doen je ouders, gebruik je drugs, heb je vastgezeten? Een hagelschot van vragen wordt op je afgevuurd als ware je een heuse crimineel. Raadzaam is het om in zulke situaties niet teveel van jezelf prijs te geven, maar vooral naar de mond van je tafelgenoten te praten. Een reclame over een frisdrankje. (EdJ)

2. Schrijvers in progress
Ooit hopen wij er ook bij te zitten als schrijver Hunter S. Thompson. In de zon met een pen en een kladblokje werkend aan ons volgende boek. Eindelijk geen foto’s meer op onze Facebook-pagina’s met alleen maar drank en sigaretten, maar erudiete foto’s van literaire grootmeesters die aan het werk zijn. En op Writers at work kunnen we alvast onze meest creatieve poses afkijken. (HK)

3. Remi Gaillard op z’n Amerikaans
Flashmobs in het algemeen zijn uit, daarover zijn we het eens. Maar soms wordt er iets op touw gezet dat het noemen waard is, dat dan weer wel. Zoals de recente streek van het New Yorkiaanse collectief Improv Everywhere, dat alles uit de kast haalde om onschuldige kinderen in de draaimolen te jennen. Voor de verandering dus een keer geen ingestudeerde danspasjes of gezamelijk streaken, maar een fijn snufje humor. Remi Gaillard op z’n Amerikaans. (EdJ)

4. Maar de geluidseffecten zijn wel de moeite waard!
Laten we eerlijk zijn. Transformers 1 was een slechte film. Deel twee was afschuwelijk. En nu is er dan deel drie. Michael Bay heeft met zijn trilogie persoonlijk de franchise de nek omgedraaid. Zo dat is er uit. Ik kom er maar voor uit. Ja, ik ga de nieuwe Transformers gewoon bekijken in de bioscoop. Met een biertje erbij en dan ga ik schaamteloos 157 kostbare minuten verkwanselen aan Hollywood-geweld, vechtende machines en eyecandy. Wil je niet toegeven dat je benieuwd bent naar Transformers 3: Dark of the Moon, dan kan je met behulp van het onderstaande filmpje altijd nog beweren dat je enkel geïnteresseerd bent in de coole en levensechte geluidseffecten van de film. (HK)

5. iPlons
Het meest gehoorde argument als mensen Twitter bashen is het kortzichtige “ik hoef het niet weten als iemand zit te poepen”. Misschien is het door dit non-argument dat een Amerikaanse kleuter dacht dat het kodakken van je eigen drol met papa’s iPhone doodnormaal wal. Had ze mooi even buiten haar gebrekkige motoriek gerekend. Het resultaat: Een welgemeende uh-oh en een vader die meer aandacht heeft voor zijn gadget dan zijn dochter. Schijtlollig. (MC)

6. Bear Grylls aan het spit
Zijn de survivalstunts die Bear Grylls, de pislurkende kamelenlijkkruiper van Man vs. Wild, uithaalt echt of niet? Er zijn al vele discussies over gevoerd. Dat de mannen van CollegeHumor er zo hun eigen mening op nahouden wordt in onderstaand filmpje wel duidelijk. Combineer dat met een voorliefde voor 16-bit games en je hebt een briljante RPG in handen. (MC)