Blogback: Rondje van Pavlov

12-07-2011 13:58

Pavlov geeft elke week een overzicht van de 6 meest opmerkelijke blogposts, interviews, muziek of filmpjes van de afgelopen week.

1. Rinus en Romana
De welbepensde cultzanger Rinus uit Drachten is terug met een nieuw muzikaal misbaksel van een ballade. Waar de zwakbegaafde youtube-ster eerder al op eindbazenjacht ging op de kermis, een bruine kroeg en een oliebollenkraam(?!!) hangt hij nu de pimp uit naast, over en op een voor zijn aanleunwoning geparkeerde scooter. De schurkenmagneet heeft zijn nicht Romana bereid gevonden haar vettige haar uit haar grafkop te poetsen voor de sexy noot. Of heeft hij toch gewoon zijn oude monstermuze Marlous uit zijn slopersharem getrokken en een nieuw haarverfje gegeven? Anyway, wij kijken liever naar deze video ho’s, maar op een Hollandse housewarming doet Rinus het natuurlijk gewoon altijd goed. Kom maar door met die cocktailworstjes! (MC)

2. Kind thrillt stadion
Het is een hele opgave om jezelf tijdens een van de tientallen bestaande talentenshows in de schijnwerpers te krijgen. Het aantal lichamelijk en verstandelijk gehandicapten dat zich aan dergelijke shows waagt, is enorm. Vroeger konden we kostelijk lachen om een onschuldige Herman met zijn paardengebit en vreemde danskwaliteiten, tegenwoordig is totale zwakzinnigheid een vereiste. Voor wie wÈl echt iets kan, zonder daarbij te hoeven kwijlen of de broek vol te plassen, betekent dat een zoektocht naar een nieuw podium. Dit menneke is daar duidelijk in geslaagd. (EdJ)

3. Kattenlover is terug
De huilende kattenknuffelaar was al een knaller van een youtube hit. Maar als de Gregory Brothers zich er mee gaan bemoeien gaan de cijfers pas echt door het dak. Zeker als een voltallige kattenband en de Nyan Cat een korte cameo maken. Niet zo mauwen, jankebalk, you’ve been songified! (MC)

4. Schudden met die billen!
Okay, echt nieuw is dit filmpje niet, maar who cares? De zomer is begonnen, dus drinken we cocktails en dragen we korte rokjes. En luisteren we allemaal naar Las Ketchup en de Macarena. Want in landen waar de zon een voltijd baan heeft, weten ze hoe ze muziek moeten maken. Vooral in het Latijnse gedeelte van Amerika, waar zwoele, verleidelijke beats gepaard gaan met vrouwen in minitieuze stukjes stof en strakke billen. Vergeet die zwetende Colombiaanse vetzap op zijn synthesizer en de niet bepaald synchroom lopende danspasjes. Deze grieten verdienen een overzeese carriËre. (EdJ)

5. Steve Coogan versus News of The World
Het doek valt vandaag voor de Britse tabloid News of The World. Eigenaar Rupert Murdoch besloot donderdag de stekker te trekken uit de roddelkrant waar het afluisteren van celebrities, families van dode soldaten en vermiste meisjes normaal leek te zijn. Oud-NoTW journalist Paul McMullan kwam vrijdag bij Newsnight van de BBC langs om uit te leggen waarom de dood van de grootste krant van Engeland zo’n zonde was voor de Britse kwaliteitsjournalistiek. En kon acteur Steve Coogan zich niet helemaal in vinden. (HK)

6. De tien lessen van Megaman
Als bepukkelde tiener had je nooit kunnen weten dat de lange weg vol obstakels en gemene robots naar de eindbaas van Megaman op de Nintendo, de gemene dr. Wily, je eigenlijk voorbereidde op het echte leven. Maar volgens gamesite Retro.nintendolife is de blauwe androÔde een eigentijdse Mozes met tien geboden die helpen het leven beter te begrijpen. Gebod 7: Life’s unfair. Roep dat maar vanuit je kelderappartement naar je ouders als ze vragen wanneer je een keer uit huis gaat. (HK)