Blogback: Rondje van Pavlov

13-07-2011 21:25

Pavlov geeft elke week een overzicht van de 6 meest opmerkelijke blogposts, interviews, muziek of filmpjes van de afgelopen week.

‘Voor iemand vallen’

Hoe origineel is een romantisch aanzoek nog? Bij zonsondergang op het strand, op een gondel in VenetiĆ«, onder de Eiffeltoren……..allemaal afgezaagd. Deze vent besloot het over een andere boeg te gooien en een lolletje te hebben.

Stuxnet ontrafeld

Soms hoor je een verhaal waarvan je denkt dat het een filmscript is. Maar het verhaal rondom het Stuxnet-virus is toch echt volledig waargebeurd. Dit virus dook vorig jaar op en leek in eerste instantie niet gevaarlijk. Een aantal maanden later bleek dat Stuxnet het Iraanse kernprogramma een grote klap bezorgd had nadat het de controlesystemen wist te infecteren. Wired schreef een (ietwat technisch) verhaal waarin uit de doeken gedaan werd hoe Stuxnet dit heeft kunnen bereiken, en hoe enkele digitale detectives het virus op het spoor kwamen.

No fighting @ Foo Fighters
Dave Grohl is een baas. Dat wisten we al. Maar wat hij doet als er een vechtpartij uitbreekt tijdens een van zijn optredens? Dat was voor we deze video zagen nog een goed bewaard geheim. Een tipje van de sluier: het wordt niet op prijs gesteld. Misschien had de man in kwestie het juist enorm naar zijn zin en sloeg hij in al zijn enthousiasme per ongeluk zijn huisgenoot op zijn muil, maar voor onze Dave was het in dit geval reden genoeg om de man vriendelijk te verzoeken de zaal te verlaten. Waarvan akte.

Doctor Internet schiet te hulp
Een hartverwarmend verhaal met een vleugje “geek” troffen we aan in Little Axe, Oklahoma. Als een Doctor Who-fangirl had Kaitlyn jarenlang een heuse replica van eenTARDIS-tijdmachine die ze gebruikte als bushokje voor de schoolbus. Alles koek en ei, totdat een paar boeven het geval besloten te jatten. Gelukkig voor het meisje was daar kunstenaar Anthony Pego, die een oproep plaatste op Reddit om een nieuwe te bouwen. En zowaar, de donaties in de vorm van cash en materialen stroomden binnen. Het resultaat? Een beter gelukte TARDIS en een vrolijke dame. *Snif*

Een echte fan
Hoe herken je een echte fan van sport? Dat is volgens ons nogal simpel, dat is iemand die helemaal uit zijn plaat gaat bij een sport die niemand boeit, zoals curling, korfbal of vrouwenvoetbal. Vrouwenvoetbal, dat is zeg maar hetzelfde als neuken zonder klaarkomen, bier zonder alcohol of Epic Meal Time zonder bacon. Slappe hap dus, en it’s just not the same. Deze “man” gaat uit z’n dak als de Amerikaanse vrouwen in de laatste minuut van de verlenging nog even een gelijkmaker scoren tegen BraziliĆ« in de kwartfinale (uiteindelijke wonnen ze ook nog na strafschoppen ofzo). Good for you!

Er is altijd plek voor Colbert
Stephen Colbert wordt zo onderhand een vaste gast in onze Blogback. We zullen de introductie dan ook kort houden. Deze keer heeft hij zijn pijlen gericht op republikeinse presidentskandidaten Rick Santorum en Michele Bachmann (alweer?!). De twee maken het hem ook wel erg makkelijk. Ze tekenden een document genaamd “The Marriage Vow”, dat inderdaad over het heteroseksuele huwelijk gaat, maar ook een aantal pijnlijke passages over slavernij bevat. Helaas zetten Santorum en Bachmann hun handtekening eronder zonder dit allemaal te lezen. Bekijk het fragment.