Reportage: modemeisje in de maak

14-07-2011 10:00


In een klein zaaltje in de groeiende stad Almere waren afgelopen zondagavond veel mooie dingen te zien. Hier werd namelijk een echte Fashion Party gehouden, gehost door Ginger Cheyenne; modemeisje in de maak.

Sinds december is Ginger naast sudent styling & design en stagiaire van Patty Zomer ook de eigenaresse van haar eigen webshop: http://www.gingercheyenne.com/. En het leuke van haar webshop is: alles is betaalbaar en van goede kwaliteit. Dat is ook Ginger’s persoonlijke stijlfilosofie: you don’t have to be a millionaire to look like one! Alle producten zijn zorgvuldig uitgekozen op dat ze er super uitzien, voor een superkleine prijs.

En dan was op de Fashion Party ook nog eens veel in de sale, leuk voor ons én onze portemonnee. Tientallen hippe meiden liepen rond de met hebbedingetjes bezaaide tafels te ‘oeeeee’-en en te ‘aaaa-en’, voordat ze om de beurten naar Ginger toeliepen om af te rekenen. Ginger Cheyenne is het goede voorbeeld van een jonge powervrouw die haar dromen achterna gaat. Zo heeft ze naast haar studie ook al een diploma bij het NTI gehaald en is ze sindsdien officieel mode-adviseur.

Haar gezegende ogen voor trends en alles wat hip is brengen haar nu al op een plek waar de meeste meiden van begin 20 alleen maar van kunnen dromen. Toch houdt het dromen bij Ginger voorlopig nog niet op. Aankomende zomer gaat ze op vakantie naar Bali, maar ze gaat daar niet alleen maar op het strand liggen en cultuur snuiven, het werk gaat voor haar gewoon door.

De ambitieuze brunette gaat op het Indonesische eiland op zoek naar de mooiste stoffen in de hoop een eigen (tassen)lijn te produceren. En naast haar modieuze creativiteit is Ginger ook nog eens een plaatje om te zien, in haar zelfgemaakte shirtje met het GC-logo, staat ze lekker nuchter zelf de drankjes te maken en is ze een van de liefste personen die je in de modewereld tegen kan komen. Een verademing naast de vele modemeisjes die het veel te hoog in hun bol hebben. Ginger Cheyenne, een naam om goed in de gaten te houden.

Meer lezen van Shanna? Ze heeft ook nog haar eigen weblog.