ThePostOnline

Dagboek van een verwarde twitteraar die zijn leven ruïneert

27-07-2011 10:59

Bron: hoofdredactioneel commentaar, NRC Handelsblad, anoniem

 

27 juli, 10:30

Wakker geworden en koffie gedronken. Ditmaal zonder suiker en zonder mijn twitter-app te openen. Koffie smaakt toch een beetje bitter zonder twitter. Na drie slokken heb ik toch weer wat DM’s gestuurd om van de jeuk in mijn vingers af te komen. Om 10:17 uur verstuurde ik mijn eerste tweet van de dag. Inhoud: “Afkicken weer niet gelukt. Jammer. #dtz”

14:15 uur

Net anoniem drie twitteraars aangegeven bij NRC Handelsblad. Voel me vies en als een verrader maar het doel heiligt de middelen. Ik hoop dat ze met die publicatie van de lijst met de 40.000 Meest Verwarde Twitteraars (samengesteld door extreem-twitter onderzoeker Joep Dohmen) inderdaad een maatschappelijk offensief tegen twitter kunnen starten. Ik als ervaringsdeskundige weet hoe erg twitter je leven kapot kan maken. Twee jaar geleden begon ik als gezond, gelukkig, toppiejoppieblij en succesvol miljonair met drie schatten van kinderen, een bruisend sociaal, gezellig leven en een lieve, mooie vrouw. Nu ben ik berooid, failliet, zijn mijn kinderen uit huis geplaatst, is mijn vrouw er met een alcoholistische NRC-redacteur (nee niet die ene waar u gelijk aan denkt, maar die andere) vandoor en is mijn leven verward en geruïneerd. Had ik de signalen destijds maar zien aankomen. Waarom plakken ze geen waarschuwingsstickers op computers en smartphones om te waarschuwen voor de gevolgen van twitterverslaving? Op pakjes sigaretten kan het toch ook?

17:17 uur

Maaltijd bereid. Smaakte nergens naar. Had nog wel via een #dtv het recept gecrowdsourced maar wederom bleken de tips vals te zijn. Broccoli had bloemkool moeten zijn, en veldsla postelein. Is de vierde keer al deze week dat twitter een volstrekt onbetrouwbaar medium blijkt te zijn. Heb er gelijk zeventien tweets achteraan gegooid en acht mensen geblockt. Daarna een uur lang in roes verkeerd. Hemels lekker.

20:22 uur

Net geprobeerd te webloggen zonder twitter aan te zetten maar het ging niet. Mijn gedachten werden dwangmatig naar mijn @mentionslist getrokken. Zou er nog iemand wat tegen me hebben gezegd? Heb uiteindelijk een uur lang besteed aan het F5’en van mijn @mentionslist. Niemand die wat tegen me zei trouwens. Bedroevend. Gefrustreerd heb ik een shot heroïne gezet maar sinds de twitterverslaving ben ik daar ongevoelig voor geworden. Zelfs een bruin/wit/crack cocktail had geen effect. Heb toen een anoniem twitteraccountje aangemaakt en willekeurige politici lastig gevallen op twitter tot ik een orgasme kreeg.

28 juli, 03:06 uur

Wakker geworden in een nachtmerrie. Droomde dat ik onophoudelijk DM’s kreeg van Folkert Jensma en Joyce Roodnat. “Waarom ben je offline?” stond er telkens in. In de droom zette ik mijn iMac uit maar toen kwamen de DM’s per papier ineens via de brievenbus naar binnen vallen. Al snel was het een waterval van papieren DM’s die via de brievenbus mijn huis binnenstroomde. Miljoenen velletjes papier met daarop de avatar van Folkert Jensma en Joyce Roodnat lagen over de vloer van mijn huis bezaaid. Toen werd ik schreeuwend wakker.

07:58 uur

Vroeg opgestaan omdat ik om 09:00 uur bij de groepsthearpie moet zijn. Helaas kreeg ik net een DM dat Keith Bakker vandaag geen gespreksleider kan zijn. Jammer. Is een goede, heeft verstand van twitterverslavingen al is hij vooral een DM-expert. Ga zo maar op de fiets naar therapie. Jacob Derwig schijnt ook een goede gespreksleider te zijn. Eerst nog even NRC van gisteren lezen om te kijken of er nog iets voor me geduid moet worden postuum 24 uur na het nieuws. Maar nu eerst schijten. Even twitteren dat ik moet schijten dus. Twexit.