Rondje van Pavlov’s blogback

27-07-2011 21:00

1. De wondere wereld van Walmart
Dat Amerikanen hun hamburgers, milkshakes en supermarkten het liefst GROOT hebben wisten we al. Maar voor deze twee Britten gaat er een wereld open. De theeslurpende hooligans kijken bij hun bezoek aan Walmart hun ogen uit en komen tot de conclusie dat ze er best hun leven lang zouden willen wonen. Check hun tour!



2. Zo die is goed met
Wat doe je als je teveel vrije tijd hebt? Puzzelen? Een roman schrijven? Trainen voor een marathon? Nee. Niet als je een talent hebt om hard te blazen. Ongetwijfeld iets waar je later nog veel aan zult hebben als je manager wordt van de lokale McDonalds of KFC.

3. Creatief fotograferen
“Hoe maak jij je foto’s?” luidt de vraag aan het begin van dit kunstzinnige filmpje. Dronker, korrelig en vaag met mijn iPhone is een feestcafé, zou het logische antwoord kunnen zijn. Als dat zo is, maak je dan maar klaar om afgetroefd te worden. Deze gast mag er dan wel niet de meest efficiënte manier van kodakken op nahouden, flitsend is het wel.

4. Johnny krijgt mosselmandbeeldje
Vanochtend om elf uur was het zover. Toen werd de martelaar van de wielersport Johnny Hoogerland in zijn geboortedorp (het altijd zo pittoreske) Yerseke gehuldigd omdat hij tijdens de Tour de France door een stuurfoutje van een volgauto in het prikkeldraad belandde. Volgens bedrijfsleider van Café de Kruik Huib Danker heeft Johnny dit voorrecht verdiend omdat het “puur karakter is dat hij getoond heb natuurlijk.” En zo is het maar net. Volgens ingewijden ontving onze Johnny een mosselmandbeeldje met bolletjestrui:

5. Madurodam op z’n Portugees
Met alle economische malaise is het soms moeilijk om even afstand te nemen van al het nieuws rond die Mediterraanse klaplopers. Dit filmpje neemt die afstand gelukkig voor de kijker, lekker makkelijk. Zo lijken de mannetjes in het ge-tilt-shifte Portugese dorpje opeens niet zo lui. Wat een bedrijvigheid! Daarnaast doet het geheel denken aan Madurodam. Lekker Nederlands, lekker knullig.

6. Cyrano de Bergeracapen aangekomen in Apenheul
Nog zo’n repoklapper van een regionale nieuwsomroep. En die was zeker niet de enige ter plekke. Heel mediaal Nederland nam gisteren halsoverkop de trein naar Apeldoorn om de enige neusapen op het Westelijk Halfrond te aanschouwen. Uitzinnige verslaggevers die zich met hun ellebogen een weg door de menigte baanden om een verzorger te ondervragen, legio fotografen die met lenzen als toeters de dieren trachten te vereeuwigen. Want ja, de beestjes zijn een zeldzaam goed. De apen zelf lijken zich iets minder zorgen te maken. Die doen alsof hun neus bloedt: