Rondje van Pavlov’s blogback

03-08-2011 20:51

Zwaar geschut Je kent ze wel, die pats-Sjonnies die hun blitsbolide op de stoep van de PC Hooftstraat parkeren en vervolgens prominent geldtellend een bontjas voor hun mokkel gaan scoren. En waarom ook niet? Het ergste dat hen kan overkomen is een lullig wielklemmetje. In de Litouwse hoofdstad Vilnius voeden ze wildparkeerders wat steviger op. Daar rijdt de burgemeester met een tank simpelweg je waggie naar de Baltische jachtvelden. Oh, je had het bord niet gezien? Eet rupsband!

Zoet zaad
Wauw. Wauw. En wij maar denken dat Skittles net zo onschuldig waren als smarties, gummibeertjes en jellybeans. Deze (nooit uitgezonden) commercial laat toch wel even een ander beeld zien van de mierzoete chemische regenboogpastilles. Hoe moet dat gegaan zijn bij de brainstorm? Wilden de marketingboys hun brave imago kwijt door hun snoep te vergelijken met … sperma?!

Zalfwater deluxe
Wonderen bestaan. Jezus ook. En Jezus die wonderen verricht al helemaal. In een kerk in Kaapstad worden mensen gelouterd met een wonderbaarlijk middeltje, zorgvuldig verwerkt in een Evian sprayflacon. Onheil dat zich zonder toestemming van de Lieve Heer in het lichaam van de aanwezige heeft genesteld, wordt met een enkel spraytje, aangebracht door een liegende en bedriegende blanke, uitgekotst. Kijkt u zelf:

Tatoeageverwijderzelfpakket
De grootste misvatting op aarde is dat tatoeages voor eeuwig zijn. In een maatschappij waar de techniek sneller avanceert dan u kunt lezen, bestaan er een aantal mogelijkheden om de onderhuidse inkt te doen verdwijnen. Prijzig, en bovendien tijdrovend, is de lasermethode, waarbij de inktdeeltjes worden vergruist. Sneller en veel goedkoper is de zogeheten ‘doet-het-zelf-methode’:

Slechte studiekeuze
Aan het volgende videofragment is niets nieuwswaardig, noch uitzonderlijk of schokkend. Het is wel de zoveelste herinnering aan het feit dat ik mijn schooljaren liever in de Verenigde Staten van Amerika had doorgebracht, dan in de bezemklas van een christelijk lyceum hier. Dag stoffige beugelbekjes, hoi hitsige cheerleaders. We zien elkaar op de prom.

Vijf jaar B-films belachelijk maken
Kent u de televisieserie Mystery Science Theater 3000 nog? Die gast met die twee robots die elke aflevering de slechtste B-films voorzagen van hilarisch commentaar. Vijf jaar geleden richtte hij Rifftrax op waar hij zijn kunstjes overdeed, alleen dan on-demand voor doekoe en op da interwebs. Ter gelegenheid van dit jubileum, een compilatie van zijn greatest hits: