Straatstijl: Fashion United (1)

03-08-2011 10:00

Mode is overal. From Paris to Berlin en van ‘Afrika tot in Amerika’, iedereen pikt hier en daar wel een modetrend mee. Sommigen zijn zelfs vaak erg modebewust, zonder dat ze het door hebben. Rosadinde Doornenbal spotte deze zomer fashionista’s uit verschillende windstreken. Vandaag: kleurrijk Denemarken, minimalisme uit Scandinavië, Japanse rock & roll en Parijse chic van eigen bodem.


Nelise (26) uit Utrecht, Nederland

Nederland: La Parisiènne
La Parisiènne: chique en sexy tegelijk. De trend vierde twee jaar geleden hoogtij en heeft zich inmiddels ontwikkeld tot ‘Chique in the city’. Rode lippenstift en een zwart leren pencil skirt gaan nou eenmaal nooit uit de mode, en dat weet de Nederlandse Nelise maar al te goed. De opdruk op het tanktopje houdt de look sassy en interessant.

Caroline (21) en Kristine (21) uit Kopenhagen, Denemarken

Denemarken: Colour Bomb
Hoewel de Colour Blocking trend (kleuren die op het eerste gezicht niet samen gaan met elkaar combineren) deze zomer veelvuldig wordt toegepast in outfits, worden deze winter wat warmere en rijkere kleuren als aubergine, kobalt blauw en oker geel geïntroduceerd. Denenmarken is erg fashion forward; Caroline & Kristine geven ons alvast een voorproefje.


Marie Louise (21), Eva (22) en Julie (21) uit Oslo, Noorwegen

Noorwegen: New Minimalism
De Scandinavische stijl wordt vaak als minimalistisch gezien. Marie louise, Eva & Julie geven hier een stijlvol voorbeeld van. De nieuwe trend is om je outfit simpel te houden maar dan wel met luxueuze materialen.


Manae (21) uit Japan

Japan: Rock N’ Roll Chic
Manae draagt tegelijkertijd een stoer Guns N’ Roses t-shirt en een camel leather bag als een chique sjaaltje aan de tas en strikje in het haar. Hierdoor is haar outfit zowel edgy als meisjesachtig.