ThePostOnline

Ondertussen, op de redactie van Omroep Brabant…

04-08-2011 18:35

*Ding Dong*

Stem door luidspreker:

“Willen alle redactieleden zich melden in de vergaderkamer? We hebben spoedoverleg over bridgegate. Dit geldt dus voor alle deelredacties, maar niet de stagiaires en ook niet de webredactie. Ja, dus jij ook Sjefke. Het wordt bridge in plaats van patience, hahahaha.”

In de vergaderkamer:

“Goed mennekes, jullie hebben vast allemaal meegekregen dat het verhaal van Suzan over die op instorten staande varkensstal in Boekel is komen te vervallen vanwege bridgeuitslagengate. Ik wil met jullie een unaniem besluit nemen of we dit te ja of te nee letterlijk gaan brengen, dus dat is met het expliciet uitspreken van de woorden ‘dikke tieten’ en ‘harde lul’. Gaarne jullie meningen.”

Uit diverse plekken in de zaal:

(“Hahaha dikke tieten!”)

(“Hohoho hij zei harde lul!”)

“Vraagje: is dat dan met de letterlijke uitspraken van tieten en lul? Of kunnen we er ook iets anders van maken? Jetsers en, hahaha, gehaktstaaf ofzo?”

“Ja, nee, dat is dus met behoud van uitspraak. Of we zeggen tieten en lol, of we zeggen helemaal niks”.

“Hahaha je zei per ongeluk lol inplaats van lul”

“Dat was niet per ongeluk. Ik vind ‘lul’ niet kies, ik prefereer ‘lol’. Ik zeg ook altijd ‘chips’ in plaats van ‘shit’. We zijn hier niet in de grote stad.”

“Hahahaha je zei lul. LOL”

“Ja zijn we nou klaar d’rmee? Over tien minuten moet dit item live. Ik probeer hier gewoon een serieuze journalistieke afweging te maken. Dit is groot nieuws en ik wil dat brengen, maar ik ken mijn eindverantwoordelijkheid en wil graag dat iedereen er achter staat.”

“Waar achter?”

“Achter het uitzenden van dit item natuurlijk!”

“Oh ik dacht achter die vrouw met die dikke tieten…”

(“Hahahaha! Hihihihi! Hohoho!”)

(“Herman, is dat een setje kaarten of ben je gewoon blij me te zien?”)

(“Hahahahaha”)

(“Ik trek hier de blauwe lijn! Iedereen die hier over stapt is een grote lol!”)

(“Bwahahahaha!”)

“Is het nu godsnondeju afgelopen met die achterlijke lol, koekwaus?”

“Hahahaha hij noemde me lol!”

“Centraal nu mensen, centraal! Jij, bakkes houden. Jij, notuleren. En jij, Niek, hebt het laatste woord want jij moet het zo voorlezen in het radionieuws. Wil jij dikke tieten en harde lol of wil je het item overslaan? We kunnen het ook wegbliepen?”

“Wattes? Nog es?”

“Of je dikke tieten en harde lol wilt”

(“Bwahahahahaha! Niek heeft dikke tieten. Wat een lol!”)

“NOU IS HET AFGELOPEN! WE GAAN NU STEMMEN GODVERNONDEJU! Jullie zijn toch geen stagiaires van de FHJ is het wel? Gedraag je een beetje journalistiek ethisch verantwoord. We zijn er niet om te kwetsen en tendentieus nieuws te brengen, dat gif wordt wel in de open riolen van het internet geïnjecteerd. Het gaat hier om tieten en lol wat we de Brabander niet kunnen onthouden.”

“Precies: tieten, lol en bier. Brabant ten voeten uit”

(“Hehehehehehehehe”)

“Goed als het zo moet, dan vul ik het wel voor je in, Niek. We hebben het hier over een bepaalde tekst, alles binnen grenzen, maar mensen moeten wel weten waar het over gaat. Tenzij het heel erg op de persoon wordt gespeeld, moet je dit brengen, Niek. Het is gewoon niet anders.”

“Ja houdoe hee. Ik heb gisteren ook al dat bericht gedaan over die 32 kilo wiet in Helmond!”

Bladel

“Wattes?”

“Bladel niet Helmond. En dat is niet hetzelfde. Het gaat hier wel om een stukje taalvervuiling waar je u tegen zegt. Pure verhuftering. Als dit zomaar in huis aan huis kranten kan worden afgedrukt raakt onze jeugd verward en veruineren ze hun leven. Dit moeten we gewoon niet willen met z’n allen.”

“Ik zie het gewoon als een beetje lol maken eigenlijk.”

“Nou, daar zie ik anders de lol niet van in!”

“Hahahahaha, hij zei lol!”

(“Hehehehehe, hihihihi, hahahahaha, wat een dikke lol heb jij!”)