Straatstijl: Fashion United (2)

04-08-2011 10:00

Mode is overal. From Paris to Berlin en van ‘Afrika tot in Amerika’, iedereen pikt hier en daar wel een modetrend mee. Sommigen zijn zelfs vaak erg modebewust, zonder dat ze het door hebben. Rosadinde Doornenbal spotte deze zomer fashionista’s uit verschillende windstreken. In de tweede aflevering: prints en patronen uit Nieuw Zeeland, een Japanse lolita, masculinity in Zweden en geïnspireerd door de Beatles uit Denemarken.

Phoebe (26), uit Hongkong, China

Hong Kong: Japanse Lolita
Niet echt een trend maar meer een hele fashion subcultuur werd gespot bij Phoebe die eruit zag als zo’n porseleinen poppetje van vroeger. Haar outfit is geïnspireerd op kleding uit de Victoriaanse tijd (1837-1901), die ook wel de ‘eeuw van de kuisheid’ wordt genoemd. De rokken van Japanse Lolita’s hebben over het algemeen een ‘cupcake’-vorm, maar Phoebe draagt ook kitscherige cupcake-ringen om haar vingers.


 Kim (30) uit Auckland, Nieuw Zeeland

Nieuw-Zeeland: Prints en patronen
Polka dots, geometrische figuren en bloemenmotieven zijn gespot op de catwalk van Stella McCartney , Diane Von Furstenburg en Marc Jacobs, maar ook bij Kim uit Nieuw-Zeeland. Mooi meegenomen is dat deze jurk haar optisch slanker maakt!

Sophie (16) uit Kopenhagen, Denemarken

Denemarken: Round sunglasses
John Lennon droeg hem op zijn eigen iconische manier, Lady Gaga verscheen ermee in haar videoclip Paparazzi en Mary-Kate Olsen zet zonder geen stap buiten de deur: de ronde zonnebril. De jaren ’70 zonnebril is de musthave van deze zomer.

Sigrid (24), uit Stockholm, Zweden

Zweden: Masculinity
Sigrid ziet er uit als one of the boys, maar is toch echt een meisje. Met haar korte coupe, oversized witte blouse, zwarte gilette en grote leren schooltas heeft de Zweedse veel mannelijke elementen in haar outfit verwerkt waarmee ze onopgemerkt heel erg hip is.