Trend: Psychedelic Fur

08-08-2011 10:00


Dierenvriendjes, wees gewaarschuwd. Ik geef jullie nu de kans om te stoppen met lezen.
Eigenlijk willen we er nog even niet aan denken, de herfst. Maar wat een ware modeliefhebber weet, de extremelingen zelfs als mantra gebruiken, is dat een nieuw seizoen, warm of koud, ook staat voor de nieuwe collecties. And we looooove nieuwe modecollecties en de nieuwe trends die daarbij horen. Aankomend seizoen, FALL 2011, sluipt de eeuwenoude en waarschijnlijk meest omstreden trend weer terug in het modebeeld: bont.


Fur is back
Merken als Burberry, Diane von Furstenburg, Gucci, Emperio Armani en vele anderen brengen de harige creaties terug in hun collecties. En hóé. Psychedelic Furs is niet voor niets de correcte benaming voor deze trend, want eerlijk gezegd zouden de meesterwerkjes een ‘gevaarlijk voor mensen met epilepsie’-waarschuwing moeten hebben. De kleuren zijn knal, de vormen zijn veelzijdig en de prints zijn psychedelic.

It’s a fake
Als een dierenliefhebber verf zou gooien op een psychedelic fur-drager zou dat niet eens opvallen! De meeste high-fashion merken gebruiken voornamelijk echt bont, maar Prada en Marc Jacobs hebben voor de Fall 2011 collectie respectievelijk faux-fur tassen en faux-fur jackets toegevoegd. Fashionable als we allemaal zijn, de bont-trend is voor het ‘plebs’ vaak niet weggelegd. Is het niet om de lieve diertjes die we langs zien komen bij IFAW, is het wel om onze lieve portemonnee’s.

Doe het zelf
Dus als jij zo die-hard was en toch door hebt gelezen na de waarschuwing aan het begin: hier een handige tip om zelf aan de slag  faux-fur. Klik hier. Is het dragen van (nep)bont niet helemaal jouw ding? Dan is de opvallende herfst-trend ook heel leuk om je mode-oogjes aan te laten vergapen.

Meer lezen van Shanna? Ze heeft ook nog haar eigen weblog.