Column: De fundamentele rechten van je oksel

09-08-2011 14:00

Je haar pluist. Ja, ook jouw haar. Met je pluizige hooihoofd. ‘t Is een schande voor de samenleving. Gelukkig heeft Dove daar iets op gevonden. Dove shampoo met een lekker geurtje helpt je namelijk ervoor te zorgen dat jij je nooit meer hoeft te schamen. Daarna moet je uiteraard Anderlon Conditioner gebruiken. Jij hebt namelijk zo’n zwaar leven. Als je Andrelon Conditioner met een lekker geurtje gebruikt, zal je leven een stuk dragelijker worden en zal je nooit meer iets vervelends overkomen. Andrelon zorgt namelijk voor een positieve levensinstelling. Die heb jij niet, want jij gebruikt geen Andrelon. En jij bent onzeker. Ja, dat weten wij. En anders zorgen wij daar wel voor.

Je huid ziet er ook niet uit. Kijk eens naar je porien. Helemaal verstopt. Dat komt omdat jij je douchegel uitzoekt op de verpakking en het geurtje. Niet doen. Dat is slecht voor je. Een doodzonde. Sanex zorgt ervoor dat je huid ademt, alsof je porien allemaal naakte mensen zijn. Da’s goed voor je. En leuk. Want onze geurloze douchegel is wel goed voor je huid. Ph-neutraal. Dat betekent eigenlijk alleen maar dat wij onze producten op waterbasis maken, net als iedereen. Gelukkig zijn we wel heel milieuvriendelijk met onze hervulverpakkingen. Kun je weer wat langer onder de douche staan zonder je schuldig te voelen. Maar wel even afsluiten met een lekkere bodylotion na het douchen. Want Nivea-creme is echt al honderd jaar goed voor je huid. Waarom kan ons niet zoveel schelen, ruikt lekker, ziet eruit als één van grootmoeder’s mooimaaktips. Maar als we er een liedje van Rihanna onder zetten, een schattig kindje, een zwangere vrouw en een knappe meneer in de reclame stoppen koop jij het product. Want je bent niet mooi genoeg voor deze wereld. En de mensen in de reclame wel. Dat wil jij ook. Dat weten we, daar zoeken we die mensen op uit.

En je oksels. Ja. Dat is ons nieuwe doelwit. Je oksels hebben namelijk fundamentele rechten, bedachten wij al eerder. Als jij, ja jij je oksels niet goed verzorgt, dan ben jij dus de pineut. Niet meer aantrekkelijk voor de mannen. Ach, was je zonder ons toch al niet. Wij stoppen namelijk Aloë Vera in onze producten. Net als alle andere mooimaakconcerns zetten we dat steevast op de verpakking. Dat klinkt mooi, namelijk. Een natuurlijk product op je verpakking zetten werkt altijd goed. En als jij dus onze deo gebruikt, dan heb jij mooie oksels. Zo niet? Pech dan. Maar dat kun je niet maken. Je oksels hebben het recht om mooi te zijn. Dus sprayen. Want je doet er toch alles aan om mooi te zijn? Je zou toch een schande zijn voor de mensheid als je dat niet met onze hulp doet? Jij bent van jezelf niet mooi genoeg. Dat weet je. En daar maken wij dus mooi misbruik van. Want dat jij onzeker bent komt alleen maar door die blaadjes die je leest. Niet door ons, hoor.