Rondje van Pavlov’s blogback

10-08-2011 21:00

Bomberjackgek
En wij maar denken dat Engelsen keurig in een kamerjas – met hun pink in de lucht – koppen Earl Grey weg nippen. Waren we toch mooi de andere kant van het stereotype vergeten: De doorgesnoven stierennek hooligans. Nu Londen in de ban is van rellen vieren zijn hun hoogtijdagen. En zo kan het zomaar dat een IQ-loze vleespet in tokkiebomberjack een klein, gewond jongetje besteelt van zijn laatste bezittingen. Het is te hopen dat de politie alles snel onder controle heeft want dit tuig moet zo snel mogelijk met een staalbezem het riool ingeveegd worden. Afgrijselijk gewoon.

Look at Jagger
Het deuntje zelf werd de laatste tijd al grijs gedraaid, maar sinds vandaag is er dan ook een officiële videoclip van Maroon 5’s Moves Like Jagger. Een expliciete videoclip zelfs. En eindelijk kun je de moves van Mick waar zo bombastisch over gezongen wordt ook daadwerkelijk waarnemen. Groovy.

Plunderaar loopt tegen de lamp
Londen stond de afgelopen dagen in brand. Boze opportunistische demonstranten criminelen plunderden protesteerden er op los. Deze dappere vrijheidsstrijders randmongolen doen dat moedig dom genoeg onder het toeziend oog van de fascistische CCTV-camera’s, waardoor ze dus met opgeheven hoofd een bord voor hun kop wel tegen de lamp lopen. Net zoals deze held die uiteraard niets te maken heeft met het belagen en bestelen van onschuldige burgers zoals Asyraf Haziq, maar dan letterlijk. Kijk maar hier, wacht voor het!

Ja, het kan allemaal nog erger
Een Arabische lente die omsloeg naar een bloederige en bittere overlevingsstrijd, het zwarte gat van Griekenland wat met geen enkele schatkist gevuld kan worden, een mogelijke dubbele dip in de wereldeconomie en veldslagen in Britse steden. Kan het nog erger? Ja. Foreign Policy schetst tien scenario’s waarin we allemaal nog dieper in de economische schijtpeop komen te zitten.

Live on air
Ben je net op dreef met een betoog over de bestrijding van de werkloosheid, komt de chili con carne van gisteren opzetten. Stoere vent die op zo’n moment de sluizen openzet en ongehinderd doorpraat over het creëren van banen. Het Amerikaanse congreslid Barney Frank kan erover meepraten:

Dikmakerdeluxe
Nooddieet voor anorecten in behandeling en bewoners van hongerlanden. En Amerikanen met gemiddelde trek. Wat wat? Nou, gefrituurde boter op een stokje, gedoopt in een plasje van honing en kaneel, overgoten met een bmi-verhogend laagje suikerglazuur. Vier dollar slechts.