Rondje van Pavlov Blogback

14-08-2011 21:00

Gister was het vijftig jaar geleden dat men in Berlijn begon met de bouw van een muur die de stad bijna dertig jaar letterlijk zou verdelen. De Muur verscheurde gezinnen en vele Oost-Berlijners riskeerde hun leven met een ontsnapping naar het Westen. Om dit ‘jubileum’ te herdenken riep de New York Times zijn lezers op foto’s en anecotes over de muur in te sturen. Bekijk de gallery – en lees de verhalen – hier.

Justinos Bieberos uitverkochtos
Buenos diaz, pepito’s en pepita’s. Vandaag in het nieuws een mucho belangrijk bericht, want ene gringo genaamd Justin Bieber gaat in Mexico optreden. Dus arriba arriba, snel naar de ticketshop, esse. Dan kunnen wij een filmpje schieten. Wat nou drugsoorlog, dit mannetje zonder cohones laat onze dochters huilen alsof haar hele familie in de chili is verwerkt. MUY IMPORTANTE!

Het Apple-moederschip
Bescheidenheid is een woord dat bij Steve Jobs, opperhoofd van Apple, geen belletjes zal doen rinkelen. De beste man bejubeld zijn eigen producten met termen als ‘magisch’ en ‘revolutionair’. En de producten slaan aan: deze week was Apple kortstondig het meest waardevolle bedrijf ter wereld. En wat doe je met dat geld? Wat dacht je van een nieuw kantoorgebouw uit de grond stampen dat eruitziet als een ruimteschip en groter is dan het Pentagon? De lokale overheid moet de plannen nog goedkeuren, maar iets zegt ons dat dit magische, revolutionaire gebouw er wel zal komen.

Homo-politicus heeft schijt
De Gay Parade is nog maar net voorbij of er is weer iemand in de media verschijnen die wel heel erg openlijk voor zijn statements uitkomt. Neem nou Barney Franks, homoseksueel politicus en nota bene afgevaardigde. Franks blijkt namelijk schijt te hebben aan darmgassen die zijn tv-optreden wel eens zouden kunnen verstieren. Dus laat je hem gewoon wapperen, inclusief een opzicht verschuifmomentje. Heel normaal natuurlijk, dat moet op tv gewoon kunnen. Geweldig toch, wat een trots!

Het Amerikaanse onderwijssysteem is awesome
We kennen de beelden wel uit films, of ze nou serieus of komisch bedoeld zijn. Scholieren die onderweg naar hun les door metaaldetectors moeten en gefouilleerd worden op bommen en granaten. Het treurige van het verhaal is natuurlijk weer dat de werkelijkheid nog vreemder is dan fictie. Want vandaag kregen we een lijstje te lezen met 6 bizarre veiligheidsmaatregelen die daadwerkelijk op Amerikaanse scholen zijn ingevoerd. Scholieren met elektronische volgsystemen? Een verbod op fysieke aanraking? Come on!

Nare beelden, maar we willen ze allemaal zien
Indiana, zaterdagavond. De organisatie van de Indiana State Fair krijgt in de smiezen dat er een flinke storm op komst is. Ze besluiten over te gaan tot evacuatie, maar dat besluit komt voor sommigen te laat. Mensen die op de band Sugarland staan te wachten, moeten het van hun eigen gezond verstand hebben om op tijd weg te rennen. Voorlopige eindscore: 5 doden, 1 mogelijk verlamde.