Radboud Universiteit bedenkt slogan: ‘Niets moet en alles mag!’

15-08-2011 17:49

Nijmegen is bij uitstek de studentenstad met het linkse verleden. Op enkele enclaves na is het extreem-linkse verdwenen, wel wordt de sfeer in Nijmegen duidelijk niet bepaald door studentencorpsen en disputen, hoezeer Carolus Magnus en Ovum Novum ook hun best doen. Het zijn relatief brave studieverenigingen die activiteiten organiseren, allemaal gesteund door de universiteit. De Radboud Universiteit doet ondertussen haar best om ook af en toe wat zinnigs te organiseren naast het bier drinken. En gelukkig helpt de universiteit ook middels het verzinnen van kekke slogans.

Nijmegen is niet van de corpora, dus mag de introductie vooral geen “ontgroening” heten. Ontgroening staat voor sneue types die jongere sneue types dezelfde kwellingen aandoen als hen werd aangedaan. Ontgroening staat ook voor drankmisbruik.Tegenwoordig is het niet de bedoeling dat universiteiten zichzelf daarmee profileren, dat hoor je heden ten dage met vage algemene bacheloropleidingen te doen. Dus een communicatiemeisje van de Radboud Universiteit kwam met een geweldige slogan voor de introductie: Niets moet en alles mag!

Dat gaat dus lachen worden. Niet alleen omdat bij de wél aanwezige corpora natuurlijk álles moet, zoals het dragen van foeilelijke vestjes. Het wordt vooral leuk als vanavond de eerste gevallen van alcoholvergiftiging op de spoedeisende hulp binnenkomen en de eerste introkindjes verdwalen en hun ouders moeten bellen. Spannend hoe de RU-communicatiemeisjes zich daaruit gaan redden. Houd ondertussen de stream in de gaten. En niet huilen, want álles mag. We zijn allemaal winnaars, jeeeeeeeeh!