Studenten lenen 30.000 biertjes

16-08-2011 19:00

Als je het een beetje goed doet leen je al snel 30.000 biertjes (in flesjes) in je studententijd. Het instituut voor budgetvoorlichting (Nibud) vindt dit schokkend nieuws en pleit voor betere voorlichting over het leengedrag van de studenten. Wanneer de langstudeermaatregel wordt ingevoerd zullen studenten naar verwacht nog meer gaan lenen en niet iedereen beseft hoeveel dat bij elkaar opgeteld zal zijn. Ook de beslissing om toch maar iets anders te gaan studeren heeft invloed op het leengedrag en kan het totaal flink doen oplopen. Volgens de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) zijn studenten hier niet voldoende van op de hoogte.

Door goede planning en voorbereiding kun je het beste uit je studententijd halen. Daarom zijn er met ingang van de UIT week in Utrecht 12 trainers (een soort straatcoaches) op pad op studenten alert te maken op de mogelijkheden en de beperkingen.

Een onafhankelijk DeJaap panel kwam met deze vijf besparingstips:

  1. Huismerk, maar begin eerst met het dure bier
  2. Samen eten is gezelliger en gemiddeld goedkoper
  3. Bier zit al in een glas, dit spaart een hoop keren afwassen
  4. Eis de dolfijn op die bijvangst bij je duurbetaalde tonijn was: vlees is vlees
  5. Per pitcher bestellen is altijd goedkoper!

En voor gevorderden: geen bodem leggen, macaroni kost ook geld en na een leuk avondje heb je gegarandeerd de volgende ochtend ook geen honger hoor.

Mocht je uiteindelijk echt in de problemen komen met je scriptie dan kun je nog altijd van de nood een deugd maken en je scriptie over bier schrijven. Dit kan voor elke studie! Wees creatief: van de historische ontwikkeling van een pintje, tot RFID oplossingen voor je biertap, het is allemaal mogelijk.

CC-Foto: ‘FaceMePLS