Studentenbromsnorren: ‘Zet wel je fiets op slot!’

16-08-2011 09:00

De politie is zo modern. Lekker hip doen met sociale media enzo. Want dan krijg je heel veel respect van jongeren en dus ook van studenten. Zo lijken ze althans in Groningen te denken. Daar geeft namelijk de studentagent heuse tips aan de deelnemers van de Keiweek. De studentagenten zijn niet zomaar dienders. Vlotte jongemanskerels zijn Matthijs Beukema & Nico Huismans. Het soort agent dat zich nog in de belangstelling van de jonge meisjes uit de ommelanden kan verheugen.

Leuk plan hoor, studentenagenten. “Matthijs en Nico geven voorlichting aan studenten over diverse thema’s, zoals inbraakpreventie, diefstal in de horeca, heling en fietsdiefstal.” zo meldt de website van de Groningse politie. Dat klinkt dus heel nobel. De tweets liegen er ook niet om:

“Tijdens de KEI-week vinden er meer diefstallen plaats in de horeca: jassen & gsm’s Pas goed op je spullen!” Kijk, dat zijn nog eens goede tips!

De zinnen achter de sympathieke tekst op de website verraden echter dat deze politie vooral de nachtmerrie zal zijn van elk fatsoenlijk studentenfeest. Bij een beetje geluidsoverlast staan ze op de stoep. Uit met de pret. Het zijn dus gewoon agenten. Dus let goed op als je een fiets terug wil stelen omdat de jouwe net is gejat. Beukie en collega’s staan op de loer