VACATURE: Voorzitter HBO-raad (m/v)

19-08-2011 10:41

Voor de uitdagende functie van voorzitter van de HBO-raad zoeken wij een waardige opvolger voor ad interim voorzitter Guusje ter Horst die tot 1 januari 2012 de achterbank van de dienstauto warmzal houden. Guusje ter Horst volgde Doekle Terpstra in 2010 tijdelijk op omdat hij wel klaar was met dat benoemen en bouwen met de HBO-raad.

Wij zoeken een baantjesjager én bonusjager in één. Omdat er op het bureau van de HBO-raad professionals werken die sterk betrokken zijn bij de maatschappelijke betekenis van hogescholen, willen we iemand die in dat team past. We willen de plek van voorzitter dan ook vullen met iemand die minstens één maal per week langs een hogeschool rijdt. De kloof tussen de HBO-raad en de studenten proberen we op deze manier toch zo klein mogelijk te houden. Uit eerste hand hebben we bovendien vernomen dat sommige diploma’s minde betrouwbaar zijn dan andere, dus zoeken we meer naar diegenen met WO of MBO werk- en denkniveau.

Inbouwtelevisie
Wij bieden allereerst een vorstelijk salaris. U moet dan denken aan de Balkenende-norm, maar door pensioenregelingen en bonussen kunnen we wel zorgen dat u twee Jan-Petertjes verdient. Verder moet u denken aan een auto met chauffeur. Eventueel kunt u ook de auto van mevrouw Ter Horst overnemen inclusief de ingebouwde televisie, koelkast (mét vriesvak) en magnetron.

Uw kerntaken zijn het behouden van het uitstekende imago dat het HBO-onderwijs momenteel heeft; het verdelen van subsidies onder uw bekenden en daar waar mogelijk nog wat extra bestuurlijke lagen toevoegen. Uiteraard mag u die extra banen dan zelf toewijzen. U bent immers zelf de voorzitter.

Per 1 januari 2012 komt de vacature vrij. Of misschien iets eerder. Huidige bestuursleden van de HBO-raad kunnen anderen aanbevelen. Daar doen wij niet moeilijk over in het HBO. Solliciteren kan via onze partner in executive search Van der Kruis.