ThePostOnline

Mailen met de NVJ

23-08-2011 14:00

Geachte heer Brussen, wij hebben een aanmelding voor lidmaatschap ontvangen voor de NVJ (Nederlandse Vereniging van Journalisten) van Menno Spiro. In de aanmelding geeft hij u op als één van de referenties. Hopelijk heeft u de tijd om kort antwoord te geven op de volgende vragen: 1) Welke werkzaamheden heeft Menno voor u verricht? 2) Voor welke uitgave(n) of producties waren deze werkzaamheden? 3) Met welke regelmaat verricht hij zijn werkzaamheden (x dagen per week of per maand)? 4) Doet hij dit als betaalde Freelancer? 5) Werkt u al lang samen? Hopelijk vind u de tijd om spoedig te antwoorden. Zonder uw reactie kunnen we de aanvraag voor lidmaatschap niet afronden.
Met vriendelijke groet, Ledenservice NVJ.

***

Beste NVJ-ledenadministratie,

Om antwoord te geven op uw vragen:

1) De Heer Menno Spiro heeft bij mij gediend als modelbejaarde waarop ik als leerlingverzorgende het verschonen van poepluiers heb kunnen oefenen. Dit in verband met de komende vergrijzingsgolf en de tsunami van alcoholistische babyboomers die werkzaam waren in de journalistiek. (Iemand moet hun poepluiers verschonen, begrijpt u wel.)

2) Dit waren werkzaamheden voor het roemruchte internettijdschrift De Comateuze Babyboomer, het snoeiharde rechtse blog Dolf Rogmans, Man Van Stavast en natuurlijk het papieren medium Vrij Nederland in de met een Tegel bekroonde portrettenserie Moraalloze Schreeuwers van boven de 67 waarin overigens ook Frits van Exter vuistdiep van betekenis is geweest maar dat terzijde.

3) De heer Menno verricht met grote regelmaat hand- en spandiensten inzake expertise op het gebied van geretardeerd gedram, vakbondsgejammer en uiteraard geeft hij bij de altijd weer moeilijke redactiediscussie over morele verhevenheid de juiste adviezen.

4) Ja, hiervoor wordt hij op freelancebasis betaald maar daarvoor hebben wij gelukkig subsidie ontvangen van het ondersteuningsfonds voor de pers inzake het ontwikkelen van een volstrekt nutteloze iPad-app die toch al gauw 300.000 euro moet gaan kosten en ten tijde van de lancering hopeloos verouderd zal blijken te zijn.

5) Menno Spiro en ik werken al samen vanaf de kleuterschool toen hij mij deskundige adviezen gaf tijdens het schrijven van mijn dissertatie over Het onbehagen in de oud mediale huiljournalistiek vanuit neo-Kantiaans perspectief‘.

Hopelijk kunt u nu snel zijn lidmaatschapsaanvraag afronden want hij wil wel eindelijk eens met een NVJ-pasje kunnen wapperen in plaats van met zijn ING-bankpas. Krijg ik trouwens ook een pijpen- en sigarenset zoals Menno Spiro mij heeft beloofd? Laat anders maar zitten.

Groetjes!

***

Update van Menno Spiro: “Ha Bert! Berichtje van de vakbond. Je referentie voldoet niet. Ik ga maar voor Joop werken…”