Humor

‘Yvon Jaspers medeverantwoordelijk voor massamoord’

23-08-2011 16:00

De schuld voor het waanzinnige drama dat zich vorige maand in Den Haag afspeelde ligt uiteraard bij de dader, en bij niemand anders, maar dat neemt niet weg dat diegenen die het klimaat schepten waarin Rien van P. uit Elst tot zijn gruweldaad kon komen een gedeelde verantwoordelijk hebben. Yvon Jaspers en de KRO zijn medeverantwoordelijk voor de sfeer van haat die de laatste jaren is ontstaan. De KRO-beelden hebben geen kijkers vermoord (althans, dat is nog nooit bewezen), maar hebben wel in ieder geval ÈÈn kijker aangezet anderen te vermoorden.

Radicaliseren
Natuurlijk, Rien P. was een eenzame boer die op zijn verlaten velden tussen het boegeroep van zijn koeien kon radicaliseren tot de maniak die hij vorige maand bleek te zijn. Buurtbewoners spreken van een teruggetrokken agrariÎr die liefdevol voor zijn moeder zorgde, tot zij twee jaar geleden onder verdachte omstandigheden op 64-jarige leeftijd overleed. Sindsdien zou P. zich nauwelijks meer in het dorp hebben laten zien.

Hoewel de eenzaamheid van P. en de dood van zijn moeder oorzaken van zijn radicalisering lijken te zijn, is het Yvon Jaspers die de aanleiding is geweest voor de laffe aanslag die P. eind juli pleegde op het Binnenhof. Postuum gevonden geschriften bewijzen dat de 42-jarige P. zich onlangs had ingeschreven voor het KRO-programma Boer zoekt vrouw. De problemen begonnen toen hij enkele weken later een brief kreeg van presentatrice Yvon Jaspers, waarin zij hem meedeelde dat er geen nieuwe serie van het programma gemaakt kon worden en dat zij hem dus niet aan de vrouw kon helpen. “Je moet zelf maar op zoek. Als ik er geen dik salaris en miljoenen kijkers aan over houd, ga ik natuurlijk niet bij zo’n sneu strontboerke zakken post van wanhopige overgang-types bezorgen”, schreef de blonde presentatrice.

Apocalyptisch
Uit sectie blijkt dat sinds die brief elke dag een koe op het erf van P. is overleden door verwurging. Naar wij nu weten bleef het daar niet bij. Rien P. was een vaste kijker van Nederland 1 en werd de daaropvolgende maanden om de haverklap geconfronteerd met een ledenspotje van de KRO waarin Yvon Jaspers in een post-apocalyptisch landschap treurt over het mogelijk verdwijnen van de melkkoe van haar omroep.

Op de computer van Rien zijn bewijzen gevonden dat hij het filmpje talloze malen op internet heeft bekeken. De laatste dagen schreef hij comments waarin hij de regering verweet de omroepen niet genoeg te subsidiÎren. Ook schreef hij dat de KRO haar leden had verjaagd met goddeloze programma’s. De dag voor hij naar de Hofstad toog met zakken vol kunstmest reageerde hij onder het filmpje: “Ik wilde gewoon een wief. Waar is godverdomme m’n wief.”

Bekijk het filmpje hieronder en oordeel zelf. Is Yvon Jaspers medeverantwoordelijk voor een klimaat waarin Rien P. door kon slaan?