Modeblogger: Phuong

24-08-2011 10:00


Phuong Ngo: “Op mijn werk ben ik om te werken, niet om er mooi uit te zien”

Modepaspoort
Naam: Phuong Ngo
Blogt op: www.travelinstyle.creatorsofdesire.com
Stijl: Colourblock en all white
Shopt: Over de hele wereld

Internationale inspiratie
“Als ik op reis ben haal ik heel veel inspiratie uit de mensen daar, en de cultuur.
Wat dat betreft ben ik erg beïnvloedbaar, als ik op reis ben geweest, dan kleed ik me voor een bepaalde periode als de mensen daar. Afgelopen december was ik in Hongkong, en het verbaasde me dat ze zo high fashion zijn daar. Ik had een totaal verkeerd beeld. Een beeld van goedkope Aziatische kleding en van die overdreven Japanse meisjes, maar dat bleek een vooroordeel.”

“New York en Parijs zijn voor mij de meest inspirerende steden op aarde. In New York zijn wel veel toeristen, maar in bepaalde buurten lopen mensen er heel indrukwekkend bij. En Parijs, ik hou wel van die stijl daar, high fashion, maar toch draagbaar. In het buitenland shop ik altijd veel. Lekker in van die kleine kraampjes of winkeltjes mooie items scoren.”

Mix & Match
“Ik hou er van verschillende stofjes en kleuren te combineren, dingen mixen en matchen, en de ene keer lukt dat beter dan de andere keer. Je wordt aangestaard als je iets aparts aanhebt, of iets dat nog niet helemaal in is. Mensen kijken ‘is het nou wat, of niet?’ Dat ik veel kleurtjes draag komt doordat ik echt gek ben op kleur, ik voel me zo donker als ik donkere kleding draag. Bovendien is het makkelijk dat colourblocking nu zo’n trend is. Daardoor is het makkelijker gekleurde kleding te vinden in de winkel om te combineren.
Nu is het de trend, maar als ik eerder kleuren zo combineerde, vonden mensen nog wel eens dat ik er uitzag als een clown.”

“Op de basisschool ben ik begonnen met zelf kleding maken, of kleding vermaken, op mijn eigen naaimachine. Ik las tijdschriften, om daar inspiratie uit op te doen. Ik heb toen ook een plakboek gemaakt met allemaal plaatjes uit modetijdschriften. Tegenwoordig heb ik weinig tijd om nog zelf kleding te maken, ik doe het al een paar jaar niet meer. Ik vind het nog steeds heel leuk, ik heb ook op les gezeten om kleding te maken, maar heb er nu gewoon geen tijd voor door mijn werk. Je moet een beetje prioriteiten stellen, hè. Ik verander nog wel af en toe mijn kleding, als het net niet is wat ik wil. Zo kan ik gelijk weer een heel andere look geven aan een item.”

Dresscode
“Sommige kledingstukken bewaar ik voor speciale gelegenheden, voor mijn verjaardag bijvoorbeeld. Dan ga ik vaak voor een jurkje en hoge hakken. Elk jaar heb ik voor mijn verjaardag een thema. Ik had bijvoorbeeld een keertje het thema ‘animal’ en dan droeg ik een jurk met veertjes aan de onderkant. Dit jaar was het thema ‘all white’. Dan is het idee dat ik in een felle kleur kom, ik val dan lekker op. Sowieso is ‘all white’ mijn favoriet, maar vaak is het lastig combineren, het ene wit is net wat anders dan het andere.”

“Bloggen vind ik heel leuk, maar het is een hobby. Ik ben verpleegkundige, en dat doe ik iedere dag met veel plezier. Ik zie er alleen niet zo fashionable uit in mijn witte pak. Op mijn werk ben ik om te werken, niet om er mooi uit te zien. De meeste mensen herkennen me ook niet in dat pak. Ik vind het eigenlijk wel fijn dat ik niet hoef na te denken wat ik aan moet, als ik naar mijn werk ga.”