Leven

Vijf handige infantiele tips voor studenten (met dank aan Omroep Brabant)

25-08-2011 19:55

Voor veel studenten begint volgende week een nieuwe fase in hun leven. Na jaren op de middelbare school maken ze de stap naar het studentenleven. Na een wekenlange vakantie is het moeilijk om weer op te starten, zeker op een nieuwe universiteit school. Met hulp van Omroep Brabant zetten we een aantal supderduperhandge wereldtips op een rijtje waarmee je goed van start kunt gaan.

1) Gebruik altijd een condoom
Dit is misschien wel de belangrijkste tip. Condooms kunnen namelijk ongewenste zwangerschappen voorkomen en zijn ook nog eens handig tegen aids en soa’s. Maar wat veel studenten vergeten is dat je gebruikte condooms heel goed als kauwgum kunt gebruiken en de condooms van betere kwaliteit bijvoorbeeld als badmuts, waterzak of geïmproviseerde stoma zodat je tijdens interessante colleges nooit meer naar de WC hoeft te gaan.

2) Laat potten en pannen altijd OMGEKEERD uitlekken
Je ziet het maar al te vaak: studenten die hun potten en pannen verkeerd om laten uitlekken. Een doodzonde. Potten en pannen moeten altijd met de open kant naar beneden, anders loopt het water er niet goed uit. Dit kan enorm veel opdroogtijd schelen en je zult zien dat je er de luchtvochtigheid in je kamertje ook nog eens mee verbeterd.

3) Altijd van je af snijden
Als je uien snijdt, of paprika, of prei, of kurk voor de creatieve bui of in je arm omdat het kan, snijd dan altijd van je af. Elk jaar weer belanden duizenden studenten op de EHBO omdat ze naar zich toe hebben gesneden in plaats van van zich af. Bedenk je ook altijd: een ongeluk zit in een klein hoekje, zeker als je net begint met studeren en bijvoorbeeld een infantiele introductie achter de rug hebt. Hbo’ers wordt trouwens helemaal afgeraden om wat dan ook te snijden. Vraag liever je pappa of mamma om hulp.

4) Ga ook eens in badkleding naar college

Een hardnekkig misverstand onder vooral eerstejaars studenten is dat je een beetje fatsoenlijk gekleed op college moet verschijnen. Onzin natuurlijk. Het leven wordt zo veel leuker en diverser als studenten gewoon eens met hun nog dronken harses in hun badjas op college verschijnen. Of in zwembroek. Of helemaal naakt (aanradertje voor bedrijfscommunicatiemeisjes!). Doe eens lekker gek, gooi weg die blazer en dat mantelpakje, laat je gaan en zeg: TSJAKAAAAA!

5) Spiritus is ideaal voor het aanmaken van de barbecue, maar vlak ook kerosine niet uit
Vaak is het een heel gedoe, lekker barbecueën met de jaarclub- of werkgroepgenootjes. De kolen willen niet heet worden, de aanmaakblokjes waaien uit, het regent. Terwijl het zoveel makkelijker kan. Barbecue gewoon eens binnenshuis, je zult zien dat je dan ineens geen last meer hebt van de wind. Gebruik bij het aanmaken veel spiritus of, als je dat hebt (nog liever) kerosine. De kooltjes zijn dan in no time heet en het verwarmt gelijk je kamer optimaal. Let er wel op dat je spiritus direct op de brandhaard spuit en altijd in de richting van je gasten.