Rondje van Pavlov’s Blogback

02-09-2011 14:00

1. Captain Planet is een baas
Captain Planet, u weet wel die blauwe hippie die in de tekenfilms altijd gemene olielekkende en bossenverwoestende zakenmannen bevocht, is terug. En hij is cooler dan ooit. Vervuilen? Dan verandert ie je gewoon in een boom. En weet je wat? Dat doet hij ook met jou nozem, als je een te grote milieuvriendelijke bek opzet.

2. In New York fiets je in een spagaat
Fietsen in Amerika is gevaarlijk. Daarom hebben al die toeristen in Nederland altijd hun helm op. Het ziet er niet uit, maar als je het onderstaande filmpje bekijkt van regisseur Casey Neistat, begrijp je waarom. Fietsers in New York bevinden zich in een levensgevaarlijke spagaat. Want, ontwijk je alle obstakels op de fietspaden en stuur je even op de weg, dan riskeer je een boete. Of blijf je gewoon stug op het daarvoor bestemde smalle stuk asfalt met alle gevolgen van dien? Neistat laat zien hoe leuk fietsen in The Big Apple is.

3. Snooki en Cooper
Het zou een raar liefdeskoppel zijn, CNN-nieuwspresentator Anderson Cooper en beroepsschreeuwlelijk Snooki. Toch lijkt er in ieder geval van de kant van Cooper een vonk te zijn overgesprongen:

 

4. 42 jaar Gaddafi
Vandaag is het precies 42 jaar geleden dat kolonel Gaddafi door middel van een staatsgreep in Libië aan de macht kwam. Dat niemand zich op dat moment realiseerde wat in de daaropvolgende jaren in het land zou gebeuren, blijkt goed uit een oude documentaire die de VPRO van zolder wist te halen:

5. Everyday I’m… suffering?
Op hoeveel manieren kun je één van de grootste zomerhits van 2011 verkrachten? Het logische antwoord is… 21.

6. Transfercarrousel ten einde
De faxapparaten van alle voetbalclubs ter wereld draaien overuren op 31 augustus. Dat is namelijk de laatste dag dat spelers nog van club mogen wisselen. En dus werd er gisteren nog even flink gehamsterd op keepers, backies en rechtsbuitens. Voor wie in alle hectiek het overzicht verloor hier een handig lijstje van alle overlopers