#DIY (2): Hippe vlechten voor dummies

08-09-2011 14:00

Vlechten zijn weer helemaal terug. Op vele catwalks zag je afgelopen fashionweeks weer de meest ingewikkelde vlechten voorbij komen. Het ziet er allemaal heel lastig uit. Maar het is veel makkelijker dan je denkt. Sanne Poeze laat zien hoe je zelf deze vlechten na kan maken. 4 varianten op de doodnormale vlecht, makkelijk maar toch net iets anders! Tip: handig is om voordat je begint een beetje wax of haarlak in je haar te smeren/sprayen omdat het dan beter blijft zitten.


Nr 1: “De op-zn-kop-vlecht”
Gooi je haar voorover en begin als een gewone invlecht. Stop als je halverwege je hoofd bent.. doe de rest van je haar erbij en maak een staartje. Maak van dat staartje een rommelige knot, en klaar is jaap!


Nr 2: “De Visgraad-vlecht”
Verdeel je haar in 2 plukken. Pak 1 plukje van de ene kant en doe die over die kant heen naar de andere kant. vervolgens pak je een plukje van de andere kant, daarmee doe je hetzelfde. enzovoorts! wat bij deze vlecht ook leuk is, is om als je klaar bent een beetje de vlecht uit elkaar te trekken voor een een rommeliger effect.


Nr 3:”De Draai-vlecht”
Ideaal voor als je je haar graag los wilt dragen maar je pony uit je gezicht wilt hebben. Begin met een plukje vooraan. Pak daarnaast langs je scheiding nog een plukje doe dat plukje via de onderkant van plukje 1 naar boven, laat dan plukje 1 los en pak plukje 3, die weer via de onderkant van plukje 2 naar boven en plukje 2 loslaten..etc.. Werk zo aan allebei de kanten door naar acheren en zet de laatste plukjes vast met een haarspeldje.


Nr 4:”De binnenstebuiten-vlecht”
Eigenlijk precies hetzelfde als de ouderwetse invlecht. Alleen dan andersom waardoor het lijkt alsof de vlecht erop ligt. Dus ipv de plukjes over elkaar heen te doen, doe je ze onder elkaar door!


Succes! En stuur ons vooral de foto’s van jouw resultaat via de Mode.DeJaap Facebookpagina of Twitter.