Kijkbuiskansen: documentaire donderdag, Holland in da Hood, Ondraaglijke lichtheid van het bestaan

08-09-2011 18:00

Holland in da Hood, 21:45 uur, RTL 5 – Bekend format, andere invulling: neem een groepje witte negers en andere soort van wannbe-Afro-American-Dutchies die wereldberoemd willen worden als rapper, geef ze geld, alle vrijheid en Los Angeles en tadaaaaa, instant leedvermaak. Eerder zag u dit trucje al bij Gooische meisjes, barsletten, laagvoorhoofdigen op Chersonissos en met diverse muziekbandjes. Soort van Idols meets reality. Desalniettemin mocht het programma zich nu al verheugen op een minihype dus die kijkcijfers zitten vooralsnog snor.

The unbearable lightness of being, 00:35, BBC 1 – Verfilming van het bekende boek, geschreven door Milan Kundera (er is geen vrouw die het niet als favoriet heeft). Ultracomplex liefdesverhaal tegen de achtergrond van de Praagse lente. Met prachtrollen van Daniel Day Lewis en Juliette Binoche.

World Trade Center, 20:30 uur, Veronica
– Typische Hollywood-entertainer gebaseerd op de 9-11 aanslagen. Slecht verhaal, matige effecten, zero actie, maar het gegeven van twee ingestorte torens is al voldoende om dit gedrocht uitzitbaar te maken, want traumatisch verhaal. Waarom Nicolas Cage hiervoor is gecast weet niemand.

Online: documentaire donderdag over geluk

Ook dit seizoen is het iedere donderdag documentaire donderdag in de online kijkbuiskansen. Om met een vrolijke noot te beginnen, is het eerste thema geluk.

Vergeet de juiste partner, vergeet het idee van een succesvolle baan, vergeet zelfs goede seks. De sleutel tot een gelukkig leven zit in de eerste negen maanden van je bestaan. The Nine Months That Made You is een BBC-docu waarin nieuw wetenschappelijk onderzoek wordt belicht dat claimt dat hoe jij je moeders zwangerschap beleefde, maakt hoe gelukkig je bent.

Als die tijd niet jouw beste was, zijn er gelukkig altijd drugs. Na in de jaren ’70 in het verdomhoekje te zijn gezet, is LSD weer terug. Inside LSD bespreekt hoe artsen ineens weer heil zijn in het hallucogene goedje.

Tot slot is het goed om stil te staan bij alles dat je hebt en als vanzelfsprekend aanneemt. Can We Get Married vertelt het verhaal van Emma en Ben. Verliefde twintigers die dolgraag de rest van hun leven bij elkaar willen blijven. Trouwen is echter niet direct voor hen weggelegd, want ze hebben beiden het syndroom van Down.

Tips voor documentaire donderdag of verzoekjes voor het thema zijn welkom op [email protected]